Ingredience:

  • 150 g vařené nebo sterilované cizrny
  • 50 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 10 g olivového oleje (1 PL)
  • 15 g černých oliv (5 ks)
  • 50 g zelené papriky (1 ks)
  • 100 g rajče (1–2 ks)
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 cibule
  • 5 g česneku (1 stroužek)

Zdroj: Svět zdraví

Postup:

Cizrnu uvaříme dle návodu na sáčku, popř. použijeme konzervovanou. Na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou papriku a chvíli restujeme. Pak přidáme nakrájená rajčata a ještě chvíli restujeme. Nakonec přidáme tuňáka bez šťávy a olivy nakrájené na kolečka.  Vše důkladně promícháme s cizrnou a ihned podáváme. 

1 porce, 30 minut, 431 kcal/1810 kJ

Reklama