Do redakce nám dnes dorazil taky jeden recept - a je od čtenáře Stonehod. V kuchyni rád experimentuje, a tak vám posílám zdravou variantu palačinek - špaldové palačinky. Zkuste to, tady máte recept!
Krásný den všem v redakci přeji,
chtěl bych se s Vámi podělit o jeden zdravý experiment.
Při posledních pár receptech, co dávala Elly do článků o vaření, si děvčata stěžovala, že to je dobré, ale málo dietní. Jelikož rád v kuchyni experimentuju, tak jsem zkusil zkombinovat samé „zdravé“ suroviny a vyrobil jsem asi zdravé palačinky.
Ingredience:
těsto
- 300 gramů hladké špaldové mouky (koupena ve zdravé výživě)
- 6 polévkových lžic sójového nápoje v prášku (nejlevnější je v lékárně, zelený pytlík s názvem
- „Zajíc“)
- 6 dcl vody
- 3 vejce
- 20 gramů třtinového cukru
- špetka mořské soli
- trošku olivového oleje na vymazání pánvičky
náplň
- 2 tvarohy a do nich třtinový cukr dle chuti. Každý má rád jinak sladké.
Postup:
Nejdřív jsem si smíchal mouku, cukr a sůl. Poté nasypal do čisté mísy 6 polévkových lžic zajíce a zalil to 6 deci horké vody a pořádně rozmíchal. Ani jsem to neochlazoval. Šoupnul jsem tam 3 vejce, hned vzal ruční šlehač a za stálého šlehání přisypával mouku s cukrem. Vyšlehal do krásně tekutého těsta. Kdyby se vám zdálo husté, stačí přilít trošku vody. (asi v půlce pečení jsem přilil). Palačinky jsem dělal na mé šikovné pánvičce o průměru 24 cm. Před první palačinkou jsem pánvičku vymazal olivovým olejem a dal se do pečení. Poté už jen vždy pár kapek oleje, ale to každý asi posoudí dle své pánvičky. A musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Těsto se z obou stran krásně propeklo a palačinky byly krásně heboučké. (Nemusím je obracet, umím přehazovat) Bylo jich z tohoto množství těsta 11. Nejdřív jsem ochutnal jen tak suchou a opět příjemné překvapení. Chutnala :-). Tak už zbylo jen naplnit tvarohem a dlabat. Děti si je pochvalovali. V příloze posílám finální výrobek.
Mějte se fajn
Stonehod
Milý Stonehod, moc díky, určitě se najde hodně z nás, které Váš recept vyzkoušejí.
Hezký den,
Lucka
Nový komentář
Komentáře
monkee — #6 Jé to je jednoduché milá dámo. Pro chlapa není důležité jestli peče, smaží, nebo vaří. Pro něj je důležitý výsledek. A jestli všem jeho výtvor chutná, tak je spokojen i s tím jedním závitem
monkee — #6 ale,no bóže...Chlap, co nemusí obracet a umí přehazovat,ať klidně dělá na pánvičce třeba salta. Hlavně když místo mě navaří. Pardon, nasmaží.
Na pánvičce se nepeče, na pánvičce se smaží, pane kolego čtenáři. Zatím s tím pojmenováním měli problém jen chlapi. Že by to bylo tím jedním závitem?
Nebo mě někdo vyvede z omylu?
šikulka jsi

enka1 — #3 těch pár kapek
I ty koumáku

Jen - odevšad se na mě řítí olivový olej, auva.
Píšu si recept!
Též je doma dělám, jen bez zajíce a místo klasického, dávám sójové mléko :) Jsou moc dobré :)