DSC_0722.jpg (115 KB)

Foto: Alena Kolaříková

K rybě v páře se zeleninou se výborně hodí vařené brambory. Nebo jen zeleninový salát, či křupavá bageta.

Suroviny

  • 4 filety z lososa
  • rozmarýn
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 svazky ředkviček
  • 2 svazky jarní cibulky
  • mix drobných salátových lístků
  • olivový olej

DSC_0725.jpg (98 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Lososa okořeňte pepřem a rozmarýnem a ochuťte solí. 

A teď záleží na tom, jestli máte parní troubu nebo parní hrnec. V případě, že máte některého z těchto pomocníků, postupujte podle návodu, zvolte si program pro rybí filé. Lososa naskládejte do vhodné nádoby do trouby nebo do pater parního hrnce. Kolem přidejte plátky ředkviček a jarní cibulku.

Za pár desítek minut je ryba i zelenina hotová.

Pokud nemáte ani parní hrnec, ani parní troubu, připravte si velký hrnec, do něj dejte vodu a na něj postavte cedník. Do něj naskládejte rybu a zeleninu, přikryjte poklicí a nechejte vařit, dokud nebude ryba hotová. Jen občas zkontrolujte vodu, jestli se vám nevyvařila. Tento způsob není tak pohodlný, ale vaření v parním přístroji vám nahradí. 

Okořeněného lososa můžete připravit také na grilu nebo na pánvičce s trochou olivového oleje. 

V misce smíchejte drobné listy salátu, spolu se zeleninou připravenou v páře. Zakápněte olivovým olejem. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Losos s teriyaki omáčkou a jarní cibulkou

losos1.jpg (155 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rychlý losos se svěžím špenátem

2.jpg (88 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Losos v balíčku

papilota.jpg (76 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama