63317351e9d1eobrazek.pngFoto: Pernerka

Ingredience:

Na těsto:

  • 100 g pohankové celozrnné jemné mouky Pernerka
  • 80 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vody
  • 1 sáček sušeného droždí
  • půl lžičky cukru
  • 1 lžička soli

Na pizzu:

  • 200 g suga
  • 1 červená cibule
  • 6 žampionů
  • 1 mozzarela
  • 80 g sýru feta
  • 1 lžíce oregana

Postup:

Do větší misky nasypeme pohankovou a špaldovou mouku, přidáme cukr a sůl a vše vařečkou promícháme. Uprostřed moučné směsi uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu, přisypeme droždí a ve vodě jej rozmícháme. Poté zamícháme celou směs, přidáme olej a vše v ruce zpracujeme v hladké těsto. Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej v míse kynout 1 hodinu.

Než těsto vykyne, připravíme si suroviny na pizzu. Cibuli očistíme, podélně ji přepůlíme a nakrájíme na plátky. Takto připravenou cibuli orestujeme na pánvi na troše oleje do měkka a dle chuti ji osolíme. Žampiony očistíme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi je zlehka na másle orestujeme. Mozzarellu nakrájíme na plátky a fetu nadrolíme.

Vykynuté těsto na pizzu rozválíme na velkou kulatou cca 4 mm vysokou placku a ozdobíme ji připravenými surovinami. Nejprve ji natřeme sugem, poté sugo pokryjeme cibulí a žampiony. Takto připravenou pizzu posypeme sušeným oreganem a na vrchu přikryjeme mozzarelou a fetou. Než se trouba předehřeje, necháme pizzu chvíli odpočívat.
Troubu dáme předehřát na 200 °C. Pizzu pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.

Pizza - rychlé a chutné jídlo z Itálie

Rychlá pizza, kterou zvládnou i děti

11.jpg (136 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Houbová pizza - rychlá a chutná

22.jpg (102 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Zdravá cuketová pizza

33.jpg (207 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama