20191007_180233.jpg (162 KB)

Jana, která tenhle recept doma vymyslela a upekla, nám píše, že sušenky jsou tak výborné, že je doporučuje rovnou upéct z dvojité dávky :-)

Suroviny

  • 180 g špaldové mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 8 lžic kokosového oleje
  • 4 lžičky kakaa
  • 3 lžičky směsy Nekávy (pražený ječmen, náhražka kávy)
  • špetka soli

Postup

Všechny suroviny smícháme a rukama důkladně vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici minimálně hodinu odležet. 
Z těsta poté tvoříme malé kuličky, které rozmáčkneme na plechu vidličkou.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 10 - 15 minut.

I přesto, že se jedná o bleskový recept, na chuti to těmto sušenkám neubere. 

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Další výborné sušenky z našeho magazínu

Ovesné hrudky

DSC_0199.jpg (48 KB)

Špaldové sušenky s vůní kardamomu

sus.jpg (127 KB)

Křehké máslové sušenky s čokoládou a oříšky

susenky.jpg (708 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce, Jana Nováková

Reklama