Jedním z nejzdravějších a také časově nejméně náročných způsobů přípravy jídla je vaření v tlakovém hrnci. Pod tlakem je dosahováno mnohem vyšší teploty než při běžném vaření a navíc horká pára uvaří jídlo rychle, rovnoměrně a chutně. Rychlejší vaření je lepší pro zachování kvality jídla. Nemůžete vařit zdravěji, chutněji a rychleji než v tlakové nádobě, v níž se teplo uchová po dlouhou dobu. Chutná jídla, křehké maso a jemné ryby jsou dokonale uvařené během několika minut.
Poklice Syncro-Clik® od společnosti Zepter
|
---|
Díky systému Syncro-Clik® mohou i ty nejvytíženější lidé snadno a rychle připravit zdravá a chutná jídla. Využijte výhod zdravého a rychlého vaření se systémem Zepter!
Recept s poklicí Syncro-Clik®:
Kuřecí stehýnka na kari
Ingredience (4 porce)
Kuřecí stehýnka 4 ks- Cibule 2 ks
- Jablka 2 ks
- Olivový olej 20 ml
- Kari 5 g
- Zelená petrželka 2 snítky
- Sůl a pepř
POSTUP PŘÍPRAVY
Očistíme cibule a nasekáme.
Očistíme jablka, nakrájíme je na čtvrtky a pak na malé kousky.
Kuřecí stehýnka, cibuli a jablka vložíme do nádoby o objemu 4,2 l (TF-042-20), přidáme 1,5 šálku vody a přiklopíme poklicí Syncro-Clik® (TF-420-20).
Zapneme zdroj ohřevu a jakmile se červený knoflík vysune do horní polohy a zůstane v ní, zmírníme intenzitu ohřevu na minimum a necháme 30 minut vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli).
Po 20 minutách zdroj ohřevu vypneme a necháme nádobu na hořáku. Před otevřením zmáčkneme červený knoflík na poklici Syncro-Clik®, abychom zkontrolovali zbytkový tlak.
Vyjmeme kuřecí stehýnka a uložíme je na teplé místo.
Tekutinu rozmixujeme pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) na omáčku.
Kuřecí stehýnka vložíme do hluboké servírovací misky (TF-986-24).
Podle chuti osolíme a opepříme a pokud chceme, přidáme několik kapek extra panenského olivového oleje.
Přelijeme připravenou omáčkou.
Posypeme sekanou zelenou petrželkou a kari kořením.
Podáváme teplé.
Tento pokrm je vynikající s „rýžovým pilafem“ nebo rýží.
Více informací o tlakové poklici Syncro-Clik® a další recepty najdete na www.zepterclub.cz. Navštivte reprezentační prodejnu Zepter ve Spálené 55, v Praze.
Hrajte o exkluzivní nádobí Zepter, automobil SEAT Altea XL a další Zepter ceny v celkové hodnotě 1 milion Kč! Více na www.zepterhra.cz.
Nový komentář
Komentáře
nemám s tím žádnou zkušenost
mám a používám. Mám ten starší tip, ohavnou nerezovou :-))) ale svůj účel plní. Používám všude tam, kde papiňák. Na vývary, španělské ptáčky, luštěniny, rychlou zeleninu...
Já ho doma mám a používám hlavně na luštěniny, protože se před tím nemusí namáčet a dlouze vařit... cizrnová nebo hrachová polívka je hotová do půl hodinky. takže pokud máte rádi luštěniny, doporučuju :)
nemám, ale líbí se mi to. Už delší dobu bych ráda "papiňák" pořídila, ale zatím vybíráme a netlačíme na pilu. Tak se připojuji ke "zvědavcům".
kdo má s tím zkušenost napište?