Foto: Hana Rychnovská - Z lásky k jídlu
Rychlé jídlo, to není jen smažený fast food. Těstoviny jsou hotové za pár minut, dají se zkombinovat s velkým množstvím čerstvých a zdravých surovin. Vyzkoušejte recept výživové poradkyně Hanky Rychnovské.
Co bude třeba na jednu porci?
- 100 g těstovin (v suchém stavu)
- malá plechovka tuňáka ve vlastní šťávě nebo 1/2 velké plechovky (cca 200 g)
- rajčata
- olivový olej
- bazalka
- sůl
- pepř
- 1/2 mozzarely light (cca 70 g)
Postup
Těstoviny uvaříme, slijeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme všechny suroviny, kromě mozzarelly a prohřejeme - cca 2 až 3 minutky. Servírujeme s natrhanou mozzarellou.
Tenhle recept má pokaždé úspěch a můžete ho připravit vždy, když nemáte čas vařit. Je chutný i studený - jako těstovinový salát, takže se dá zabalit dětem na svačinu.
Dobrou chuť přeje Hana Rychnovská - Z lásky k jídlu.
Další chutné, rychlé a zdravé recepty
Pstruh na másle s červenou čočkou
Foto: Alena Kolaříková
Salát z batátů a dušeného špenátu
Foto: archiv redakce
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
dělávám taky takový salát, jen ještě přidávám olivy.
Těstoviny s tuňákem vypadají moc dobře, dělávám podobné.
Těstoviny miluju, ovšem v poslední době jsem si zvykla používat hlavně ty luštěninové. Mají víc bílkovin a méně kalorií, než obilné těstoviny, tedy jsou výživově hodnotnější. Chuť není úplně stejná, ale dá se na to zvyknout. Vyzkoušené mám cizrnové a z červené čočky z Lidlu, hrachové jsem ještě nezkusila. Stejně tak jako luštěniny jsou hodně syté.