Proč nevyhazovat nať mrkve?
Málokdo ví, že mrkvová nať je hotový zázrak. Posiluje imunitní systém a obsahuje velké množství antioxidantů, které pomáhají chránit sítnici. Díky vysokému podílu draslíku snižuje riziko infarktu a mrtvice. Detoxikuje organismus a přispívá k pročištění ledvin. Ještě váháte? Natě můžete přidávat do salátů, polévek nebo jimi dozdobit jednohubky. Dají se také usušit a používat jako běžné bylinky.
Chutný tip – pesto z mrkvové natě
Smíchejte 3 hrsti mrkvové natě, 6 lžic olivového oleje a stejné množství parmezánu se 2-3 stroužky česneku, lžící citronové šťávy, 3 lžícemi piniových oříšků a 2-3 listy máty. Vše vhoďte do mixéru a rozmixujte.
Nový komentář
Komentáře
Překvápko, také jí jen vyhazuji.
V jednom nejmenovaném seriálu černoušek s ní experimentoval
Já ji nadrobno nakrájím a hodím do mrazáku, přidávám pak do polévky.
Taky nať nepoužívám..
Naši králíci říkají taky, že je dobrá. My ostatní si dáme raději pesto z medvědího česneku nebo bazalky.
To je pro mě novinka, vždycky jsem nať z mrkve vyhazovala.