Zdroj: Svět zdraví

Ingredience:

  • 500 ml mandlového mléka
  • 200 g pohankové mouky
  • 50 g slepičího vejce (1 ks)
  • sůl (na špičku nože)
  • 20 g olivového oleje (2 lžíce na postupné vymazávání pánve)
  • 200 g džemu z černého rybízu (nebo z jahod, meruněk apod.)

Postup:

Do nádoby vlijeme mléko, přidáme vejce, vmícháme pohankovou mouku, osolíme a vše pořádně prošleháme metlou. Těsto necháme chvíli odpočinout. Pokud je těsto stále řídké, přidáme mouku. Pak můžeme smažit tenké palačinky na olivovém oleji. Ze stejného těsta je možné smažit i silnější lívance. Palačinky potřeme džemem a podáváme.

4 porce, doba přípravy do 1 hodiny, 5746 kJ (342 kcal/1437 kJ na 1 porci)

Reklama