Foto: Dione
Na kaši budete potřebovat:
- 50 g ovesných vloček
- 90 ml kokosového mléka
- 1 lžička datlového sirupu
- mletá skořice
- špetka soli
- 100 g lesní směsi
Na ozdobu:
- kokosové lupínky
- sekané mandle
- hrst ovoce
- máta
Ovesné vločky zalijte 120 ml vlažné vody a nechte 10 minut nasáknout. (Mezitím si můžete třeba nachystat oblečení nebo ustlat.) Poté nalijte na vločky kokosové mléko, přidejte datlový sirup, skořici a sůl. Směs vařte 4 až 6 minut, dokud kaše nezhoustne. Pak si v rendlíku svařte ovoce (v zimě lze použít například zmrazenou Lesní směs Dione) do krémové konzistence. Kaši přendejte do misky a přelijte svařeným ovocem. Dozdobte kokosovými plátky, sekanými mandlemi, kousky ovoce a mátou.
Suroviny v tomto receptu můžete snadno střídat. Místo ovesných vloček využijte rýžové, žitné, pohankové nebo třeba u našich babiček oblíbené jáhly. Přesnou dobu přípravy jednotlivých druhů obilovin najdete na obalu. Také kokosové mléko můžete vyměnit za mandlové, makové, sójové nebo například rýžové. Datlový sirup snadno nahradíte třeba kvalitním medem. Každá snídaně tak může být úplně jiná.
Vyzkoušejte i jiné sladké snídaně:
Nový komentář
Komentáře
dělám podobně, jen s obyčejným mlékem ne kokosovým