Zdroj: Svět zdraví

Ingredience:

  • 50 g slepičího vejce (1 ks)
  • 40 g bílků ze slepičích vajec (ze 2 vajec)
  • 30 g baby špenátu (1 hrst)
  • 30 g rukoly (1 hrst)
  • 10 g loupaných slunečnicových semínek (1 polévková lžíce)
  • 50 ml čerstvého polotučného mléka
  • 3 g soli (0,5 čajové lžičky)
  • 3 g pepře (0,5 čajové lžičky)
  • 5 g přepuštěného másla (ghí, 1 čajová lžička)
  • 25 g žitného knäckebrotu (2 ks)

Postup:

V misce rozšleháme vidličkou vajíčko, bílky a mléko a vmícháme také sůl a pepř. Přidáme rukolu, špenát a slunečnicová semínka a ještě jemně promícháme. Směs vlijeme na rozpálenou pánvičku potřenou přepuštěným máslem (ghí) a z obou stran osmažíme. Podáváme s žitným knäckebrotem.

1 porce, doba přípravy 15 minut, 295 kcal/1240 kJ

Reklama