DSC_0696.jpg (189 KB)

Omelety jsou totiž tím nejlepší jídlem ke snídani, obědu i večeři. Můžete je různě dochutit, přidat do nich výborné náplně, doplnit je svěžími saláty. Dnešní omeleta vás zasytí určitě na celé dopoledne a vůbec se nemusíte bát dát si ji nejen na snídani, ale třeba místo oběda.

Suroviny

  • 8 vajec
  • sůl
  • pepř
  • 2 avokáda
  • balzamikový krém

na salát

  • 1 salátová okurka
  • 300 g cherry rajčat
  • 1 - 2 barevné papriky
  • 100 g mungo klíčků nebo jiných oblíbených klíčků
  • maldonská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • olivový olej
  • jablečný ocet

DSC_0697.jpg (148 KB)

Postup

Okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cherry rajčata překrojte na poloviny. Papriky nakrájejte na kousky. Přidejte mungo klíčky a všechno společně promíchejte.

Ochuťte solí, pepřem, lžící jablečného octa a třemi lžícemi olivového oleje. Dobře promíchejte a nechejte pár minut stát. Mezitím si připravte omelety.

DSC_0705.jpg (146 KB)

Dvě vajíčka na porci rozšlehejte v misce vidličkou. Dochuťte solí a pepřem a vylijte na rozpálenou pánvičku. Pokuste se použít kvalitní pánev a nebudete potřebovat ani kapku oleje nebo jiný tuk. Plotnu nemějte zapnutou na plný výkon, spíš tak na polovinu, tři čtvrtě. Obracečkou shrnujte kraje omelety směrem ke středu, pánvičku potom nakloňte směrem k místu, kde vznikla v omeletě mezera, aby tuto mezeru zaplnilo tekuté vajíčko. Toto zopakujte několikrát, dokud máte v pánvičce dost tekutých vajíček. 

Poté ještě ztlumte teplotu a nechejte zatuhnout povrch omelety. Ten by měl zůstat ještě lehce vlhký, ne úplně vysušený. Omeletu stáhněte na talíř.

Na polovinu omelety naskládejte polovinu nakrájeného avokáda. Osolte, opepřete a zakápněte balzamikovým krémem. Přikryjte druhou polovinou omelety.

Podávejte se salátem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Snídaně jak má být

Chléb se ztraceným vejcem a avokádem

DSC_0260.jpg (103 KB)

Míchaná vajíčka s avokádem

DSC_0013.jpg (145 KB)

Lívance s ovocem

DSC_0633.jpg (90 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama