74169782_2136778593294530_3551474397971742720_n.jpg (231 KB)

Ovesné kaše koupíte třeba instantní, které máte hotové raz dva. Jenže my pro vás máme tip na lahodnou, krémovou a domácí ovesnou kaši. Můžete ji doplnit čerstvým ovocem, oříšky, čokoládou, sušeným ovocem. Podle toho, co vás zaručeně probudí a udělá vám po ránu dobrou náladu.

Suroviny na 2 porce

  • 120 g ovesných vloček
  • 400 ml mléka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička Koko Ghíčka (ghí v kombinaci s kokosovým olejem)
  • kokosové lupínky
  • 1 banán

Postup

Ovesné vločky lehce rozmixujeme a opražíme na suché pánvi. Jakmile se vločky rozvoní, přidáme Ghíčko, promícháme a zalijeme je mlékem. Na mírném plamenu a za stálého míchání necháme provařit.

Kaše po 5-10 minutách pěkně zhoustne. Úplně nakonec přidáme zralý, rozmačkaný banán, který kaši příjemně osladí, kokosové lupínky a skořici.

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Kaše ke snídani? Máme pro vás super tipy!

Domácí rýžová kaše s borůvkami a kokosem

67396663_2386362421439621_7533809757480550400_n.jpg (107 KB)

Ovesná kaše se švestkami

kase1.jpg (70 KB)

Jáhlová kaše s ostružinami

DSC_1639.jpg (93 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková