Ovesné kaše koupíte třeba instantní, které máte hotové raz dva. Jenže my pro vás máme tip na lahodnou, krémovou a domácí ovesnou kaši. Můžete ji doplnit čerstvým ovocem, oříšky, čokoládou, sušeným ovocem. Podle toho, co vás zaručeně probudí a udělá vám po ránu dobrou náladu.
Suroviny na 2 porce
- 120 g ovesných vloček
- 400 ml mléka
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička Koko Ghíčka (ghí v kombinaci s kokosovým olejem)
- kokosové lupínky
- 1 banán
Postup
Ovesné vločky lehce rozmixujeme a opražíme na suché pánvi. Jakmile se vločky rozvoní, přidáme Ghíčko, promícháme a zalijeme je mlékem. Na mírném plamenu a za stálého míchání necháme provařit.
Kaše po 5-10 minutách pěkně zhoustne. Úplně nakonec přidáme zralý, rozmačkaný banán, který kaši příjemně osladí, kokosové lupínky a skořici.
Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.
Kaše ke snídani? Máme pro vás super tipy!
Domácí rýžová kaše s borůvkami a kokosem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Skvělý recept. Ovesné vločky musím mít každý den, takže každá inspirace vítána
Ovsená kaša predstavuje ideálne raňajky nielen pre rýchlu prípravu, ale hlavne pre obsah živín, ktoré dodajú potrebnú energiu