Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 balení mražených filet tresky tmavé
- 1 vejce
- 100 ml smetany ke šlehání
- asi 5 lžic hladké mouky
- čerstvá zelená petrželka
- čerstvý tymián
- sůl a pepř
- olej na smažení
bramborovo-mrkvové pyré
- asi 8 velkých brambor
- 2 střední mrkve
- 3 stroužky česneku
- sůl
- 150 ml smetany
- 50 g másla
Postup
Použijte čerstvé nebo mražené rybí filé. Pokud zvolíte mražené, vyndejte ho dost dopředu z mrazáku, aby kusy ryby rozmrzly.
Brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Stroužky česneku také oloupejte. Všechny suroviny dejte do velkého hrnce a zalijte vodou. Osolte a dejte vařit, doměkka.
Za pomoci papírových utěrek z rozmrazených filet odsajte vodu. Osolte a opepřete filety obou stran. V hlubokém talíři rozšlehejte vejce, přidejte smetanu a mouku. Důkladně prošlehejte, ochuťte trochou soli a pepře. Přidejte lístky tymiánu a nasekanou petrželovou nať. Vznikne krásné těstíčko, maličko hustější než na palačinky.
Kousky rybího filé z obou stran namočte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, pěkně dozlatova. Osmažené filety dejte na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.
Mezitím se uvařily brambory s mrkví. Sceďte z nich vodu a přidejte do nich kousky másla a ohřátou, horkou smetanu. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Hned podávejte, zdobte zelenou petrželovou natí, případně smaženou cibulkou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Treska s citronovo pažitkovou omáčkou
Foto: Alena Kolaříková
Treska se zapečeným batátovým pyré
Foto: Alena Kolaříková
Pražma se středomořskou zeleninou
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Při poměru surovin a použití tyčového mixéru z toho bude slušně lepivá hmota. Bramborová kaše se nemixuje, ale šlehá.