IMG_20200730_142922.jpg (207 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Léto je období cuket a tak se z nich připravují hlavní jídla, polévky, ale i sladké a slané pečení.

Suroviny

  • 500 g nahrubo nastrouhané cukety
  • 4 vejce
  • 250 g najemno nastrouhaného sýra Il Salato (La Formaggeria Gran Moravia)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce bílého jogurtu bez laktózy (La Formaggeria Gran Moravia)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šunka, sýr, olivy, rajčata... cokoliv na ozdobení

IMG_20200730_142947.jpg (308 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Všechny suroviny smíchejte dohromady. Připravte si plech vyložený pečícím papírem. Ideálně kulatý plech na pizzu. Na něj rozprostřete těsto. Z uvedeného množství vyjdou dvě velké pizzy o průměru cca 35 cm.

Zapečte 13 minut na 190 °C. Vyndejte, namažte kysanou smetanou a ozdobte čím chcete. Pečte dalších 15 minut. Podávat můžete horké i studené.

Dobrou chuť přeje Elly.

Cuketové pochoutky z našeho magazínu

Slaný cuketový koláč

1.jpg (121 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rychlá cuketová polévka

2.jpg (161 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Smažené cukety

3.jpg (136 KB)

Foto: Alena Kolaříková