Foto: Alena Kolaříková
Léto je období cuket a tak se z nich připravují hlavní jídla, polévky, ale i sladké a slané pečení.
Suroviny
- 500 g nahrubo nastrouhané cukety
- 4 vejce
- 250 g najemno nastrouhaného sýra Il Salato (La Formaggeria Gran Moravia)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce bílého jogurtu bez laktózy (La Formaggeria Gran Moravia)
- 2 lžíce olivového oleje
- šunka, sýr, olivy, rajčata... cokoliv na ozdobení
Foto: Alena Kolaříková
Postup
Všechny suroviny smíchejte dohromady. Připravte si plech vyložený pečícím papírem. Ideálně kulatý plech na pizzu. Na něj rozprostřete těsto. Z uvedeného množství vyjdou dvě velké pizzy o průměru cca 35 cm.
Zapečte 13 minut na 190 °C. Vyndejte, namažte kysanou smetanou a ozdobte čím chcete. Pečte dalších 15 minut. Podávat můžete horké i studené.
Dobrou chuť přeje Elly.
Cuketové pochoutky z našeho magazínu
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Pizzu rozhodně vyzkouším. Cuket je nyní fůra