Další nazdobený recept si můžete ukuchtit podle návodu čtenářky Dagmar. Vyzkoušejte vejce plněná máslovo-žloutkovou pomazánkou! Téma dne: Jíme i očima.

Jestliže jíte také očima, potom jistě oceníte následující recept. Do redakce ho k dnešnímu tématu zaslala čtenářka Dagmar...


vejce

Posílám vám vejce plněná máslovo-žloutkovou pomazánkou a obložená zeleninou. Pomáhala mi s tím moje dcera. Recept na pomazánku je z internetu. 5 vařených žloutků rozmačkáme vidličkou. Přidáme 125g másla, 2 lžíce majolky, osolíme, opepříme, vyšleháme do pěny a ke konci přidáme 2 lžíce zakysané smetany. Je výborná na chlebíčky nebo jednohubky. Obložíme zeleninou podle vlastní chuti a můžeme podávat.

Dagmar

Pozn. red.: Příspěvek neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne 27. dubna 2011: Jíte i očima?

Posílejte mi své recepty s jednou fotkou, která prozradí, že jíte i očima. Načančejte jídlo tak, aby se na něj skutečně sbíhaly sliny!

  • Vaše příspěvky čekám na redakčním e-mailu: redakce@zena-in.cz
  • Do předmětu mailu uveďte heslo: JIME OCIMA

Pokud nejste kuchařinky, můžete na téma „jíte i očima?“ zaslat krátkou úvahu.

Za svůj příspěvek můžete získat dárek, totiž knihu receptů GOURMET a Sobotní školu pečení HERA (viz obrázek níže).

Chcete-li mít šanci na uveřejnění, příspěvky posílejte 27. dubna 2011 do 15.00 hodin.

Připomínám, že podmínkou uveřejnění receptu je jedna fotografie!

cena