Zelený čaj s meruňkami a šalvějí

Ingredience:

  • 5 lžiček zeleného čaje Tarlton Teapot Cardinal Soursop
  • 1 litr 80 °C vody
  • třtinový cukr dle chuti (např. 2 lžíce)
  • 10 meruněk
  • listy šalvěje
  • kostky ledu
  • rozrdcený led

Postup: Do jednoho litru 80 °C vody vsypeme 5 lžiček zeleného čaje Tarlton Cardinal Soursop a necháme louhovat 2 až 3 minuty. Dokud je čaj teplý, vmícháme třtinový cukr. Takto připravený čaj necháme vychladit v lednici několik hodin. Před servírováním čaj přefiltrujeme do džbánu, přidáme 6 středně velkých rozmixovaných meruněk spolu s listy šajvěje. Na ozdobení vhodíme ještě dvě rozpůlené meruňky, které můžeme použít i na ozdobu do skleniček. Na závěr zasypeme kostkami ledu, rozdrceným ledem a podáváme.

Foto: Basilur

Zelený čaj s červeným melounem, banánem a šalvějí

Ingredience:

  • 4 sáčky zeleného čaje Basilur Melon & Banana
  • 1 litr 80 °C vody
  • třtinový cukr
  • meloun
  • banán na dozdobení
  • listy šalvěje
  • kostky ledu
  • rozdrcený led

Postup: Čtyři sáčky zeleného čaje Basilur Melon & Banana s aroma banánu a melounu zalijeme jedním litrem 80 °C vody a necháme louhovat 2-3 minuty. Do stále teplého čaje přidáme třtinový cukr dle chuti, pečlivě zamícháme a několik hodin necháme čaj vychladit v lednici. Před podáváním vmícháme rozmixovaný meloun spolu s jeho kousky, kterými můžeme spolu s kolečky banánu ozdobit džbán i okraj skleniček. Nakonec vhodíme listy šalvěje, kostky ledu, zasypeme rozdrceným ledem a podáváme.

Foto: Basilur

Černý čaj čerstvými jahodami a mátou

Ingredience:

  • 4 sáčky aromatizovaného černého čaje Basilur Strawberry & Kiwi
  • 1 litr 100 °C vody
  • třtinový cukr
  • čerstvé jahody
  • listy máty
  • kostky ledu
  • rozdrcený led

Postup: Čtyři sáčky aromatizovaného černého čaje Basilur Strawberry & Kiwi s jahodami a kiwi zalijeme jedním litrem 100 °C vody a necháme louhovat 3-5 minut. Poté vmícháme třtinový cukr dle naší chuti, zamícháme a necháme zchladit v lednici několik hodin. Do přefiltrovaného čaje přidáme rozmixované jahody spolu s mátou a kostky ledu. Zasypeme rozrdceným ledem a nakonec můžeme dozobit ještě celými kousky jahod.

Foto: Basilur

Ovocný čaj s lesním ovocem a vanilkou

Ingredience:

  • 4 sáčky ovocného čaje Basilur Fruit Blackcurrant & Blackberry
  • 1 litr vroucí vody
  • třtinový cukr
  • vanilkové aroma
  • dvě balení ovocné lesní směsi
  • listy máty
  • kostky ledu
  • rozdrcený led

Postup: Čtyři sáčky ovocného čaje Basilur Blackcurrant & Blackberry s příchutí černého rybízu a ostružiny zalijeme jedním litrem vroucí vody, necháme louhovat 5-7 minut. Poté dle chuti přidáme třtinový cukr, dvě lžíce vanilkového aroma, důkladně zamícháme a necháme vychladit na několik hodin v lednici. Do studeného, přefiltrovaného čaje vsypeme jedno balení zmražené ovocné lesní směsi. Další balení rozdělíme do skleniček (pro hezčí efekt můžeme použít skleničky na šampaňské). Nakonec přidáme stonky s lístky máty, kostky ledu, zasypeme rozdrceným ledem a podáváme.

Foto: Basilur

Reklama