Foto: Alena Kolaříková
Skvěle se hodí grilované klobásky, kuřecí, vepřové, i hovězí maso. Pokud jste připravovali i zeleninu na grilu v alobalové misce, přidejte do směsi u tu. Získáte pokaždé trochu jinou chuť.
Směs na topinky pak dej na dokřupava opečený chleba.
Potřebujete
- zbytky masa z grilování
- zbytky zeleniny z grilovačky (nejlepší je paprika, rajčata a grilovaná cibule)
- 300 ml tmavého piva
- tymián a jiné oblíbené bylinky
Postup
Maso nakrájejte na kousky, větší kousky zeleniny taky. Všechno dejte do velkého pekáče nebo pánvičky. Zalijte pivem, dochuťte bylinkami.
Teď máte několik možností - buď dejte nádobu na gril, do trouby nebo na vyšší teplotu. Vařte tak dlouho, než se pivo částečně vypaří, směs zhoustne. Ještě dolaďte kořením, bylinkami a podle potřeby i solí. Ale sůl používejte až ve chvíli, kdy má směs ideální hustotu. Protože bude zřejmě dost slaná od masa a zeleniny z grilu.
Podávejte na topince.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Do lesa na houby se moc těším.Zatím jen na procházku. Je sucho