IMG_8639.jpgFoto: Alena Kolaříková

Skvěle se hodí grilované klobásky, kuřecí, vepřové, i hovězí maso. Pokud jste připravovali i zeleninu na grilu v alobalové misce, přidejte do směsi u tu. Získáte pokaždé trochu jinou chuť.

Směs na topinky pak dej na dokřupava opečený chleba.

Potřebujete

  • zbytky masa z grilování
  • zbytky zeleniny z grilovačky (nejlepší je paprika, rajčata a grilovaná cibule)
  • 300 ml tmavého piva
  • tymián a jiné oblíbené bylinky

Postup

Maso nakrájejte na kousky, větší kousky zeleniny taky. Všechno dejte do velkého pekáče nebo pánvičky. Zalijte pivem, dochuťte bylinkami.

Teď máte několik možností - buď dejte nádobu na gril, do trouby nebo na vyšší teplotu. Vařte tak dlouho, než se pivo částečně vypaří, směs zhoustne. Ještě dolaďte kořením, bylinkami a podle potřeby i solí. Ale sůl používejte až ve chvíli, kdy má směs ideální hustotu. Protože bude zřejmě dost slaná od masa a zeleniny z grilu.

Podávejte na topince.

Dobrou chuť přeje Elly.

3.jpgFoto: Alena Kolaříková

4.jpgFoto: Alena Kolaříková