DSC_1634.jpg (107 KB)

Zázvorový likér s citronem je opravdu stejně chutná varianta jako ten s pomeranči a kořením, který z našeho magazínu už znáte. A také vám stejně pomůže, když máte pocit, že na vás leze chřipka nebo obyčejné nachlazení. 

Suroviny

  • 0,5 kg čerstvého zázvoru
  • kůra ze 2 citronů
  • 6 velkých citronů
  • 250 ml slivovice nebo vodky
  • půl velké sklenice medu (cca 500 g)

DSC_1635.jpg (89 KB)

Postup

Zázvor pořádně omyjte. Neloupejte. Nastrouhejte na hrubém struhadle.

Citrony také důkladně omyjte, ze dvou nastrouhejte kůru a dejte do velkého hrnce. Přidejte šťávu z 6 citronů a med. Na nízkou teplotu pomalu zahřívejte, až bude med tekutý a spojí se s ostatními surovinami. 

Sundejte z plotny a přidejte nastrouhaný zázvor. Promíchejte a přilijte do hrnce alkohol. Opět promíchejte. Přiklopte poklicí a nechejte v chladnu, ideálně v lednici, pěkně odstát. Likér bude hotový za týden, ale neuškodí, když mu dáte čas i 14 dní.

Až uplyne tato doba, přeceďte obsah hrnce přes plátno a nalijte do lahve.

Hodně zdraví přeje Elly.

Zázvor s citronem v medu

zazvor1.jpg (76 KB)

Dýňová polévka s pečenou mrkví a zázvorem s balzamikovým krémem

polivka.png (1.03 MB)

Laksa - pikantní pochoutka

laksa.jpg (86 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama