Zázvorový likér s citronem je opravdu stejně chutná varianta jako ten s pomeranči a kořením, který z našeho magazínu už znáte. A také vám stejně pomůže, když máte pocit, že na vás leze chřipka nebo obyčejné nachlazení.
Suroviny
- 0,5 kg čerstvého zázvoru
- kůra ze 2 citronů
- 6 velkých citronů
- 250 ml slivovice nebo vodky
- půl velké sklenice medu (cca 500 g)
Postup
Zázvor pořádně omyjte. Neloupejte. Nastrouhejte na hrubém struhadle.
Citrony také důkladně omyjte, ze dvou nastrouhejte kůru a dejte do velkého hrnce. Přidejte šťávu z 6 citronů a med. Na nízkou teplotu pomalu zahřívejte, až bude med tekutý a spojí se s ostatními surovinami.
Sundejte z plotny a přidejte nastrouhaný zázvor. Promíchejte a přilijte do hrnce alkohol. Opět promíchejte. Přiklopte poklicí a nechejte v chladnu, ideálně v lednici, pěkně odstát. Likér bude hotový za týden, ale neuškodí, když mu dáte čas i 14 dní.
Až uplyne tato doba, přeceďte obsah hrnce přes plátno a nalijte do lahve.
Hodně zdraví přeje Elly.
Dýňová polévka s pečenou mrkví a zázvorem s balzamikovým krémem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Zázvorový likér jsem ještě nezkoušela, likéry mám ale moc ráda, takže mi určitě bude chutnat. Momentálně je můj nejoblíbenější malinový likér od Jelínka: https://eshop.rjelinek.cz/ovocne/199-malinovy-liker-28-8595198852767.html
Zázvorový sirup jsem dělala, ale likér ještě ne. Musím vyzkoušet.