Koncept akce Dinner in the Sky spočívá v tom, že mobilní jeřáb vyzdvihne plošinu s dvaadvaceti hosty do výšky padesát metrů. Tam se mohou přítomní nejen kochat dechberoucím výhledem na pražská panoramata, ale také si vychutnat kulinární speciality. Letos je připravuje loňská finalistka soutěže Masterchef Lea Skálová a ostřílený chef Dalibor Navrátil. Kromě večeře je možné si v oblacích užít i oběd. A jak se akce líbila našim redaktorkám?

Veronika Bulánková
Z pozvání na Dinner in the Sky jsem byla nejdřív nadšená. Čím víc se ale blížilo datum třetího září, tím větší strach jsem začala mít, výšky totiž rozhodně nevyhledávám. Pár hodin před nástupem na plošinu už se mi pořádně svíral žaludek, ale uklidňovalo mě, že nejde o testovací kolo, ale že Dinner in the Sky bylo v Praze už několikrát a jde tedy o prověřený zážitek. Oceňuji, že při příchodu k plošině byla všem změřená teplota, a tak jsme se cítily bezpečně i s ohledem na covid.

Jako první jsme dostaly sklenku bublinek pro dodání odvahy a potom následovalo usazení. Každému hostu se postupně věnovala obsluha, která nás bezpečně připoutala a přisunula sedačku blíž ke stolu, abychom dosáhly na jídlo. Potom nás šikovný pán jeřábník vytáhnul do výšky padesát metrů. V tomto okamžiku mi trochu zmrznul úsměv na rtech, ale asi po deseti minutách v oblacích jsem se uklidnila a začala si zážitek užívat. Jen jsem se musela snažit kochat se okolím a nedívat se pod sebe.

Menu nám připravila Lea Skálová, která měla jako pomocníka Miroslava Poláka. Začalo se melounovým gazpachem s krevetou, následovala kulajda s espumou ze smetanového velouté, hříbky na másle a pošírovaným křepelčím vejcem. Jako hlavní chod bylo na programu kachní prso s omáčkou z portského vína, bramborovým fondánem a salátkem z červeného zelí. A nechyběl ani dezert, jogurtový mousse s omáčkou z mučenky a likéru Grand Marnier. Pro ty, kteří nejedí maso, byla připravena i vegetariánská verze.

Všechny chody menu k sobě dobře ladily, byla jsem ráda za možnost ochutnat nové kombinace. Ale mými jednoznačnými favority byla kulajda, a protože jsem na sladké, tak samozřejmě dezert. Ke všemu nám hrála příjemná moderní hudba a všichni na plošině byli moc milí. Kuchaři si to vyloženě užívali a jídlo bylo předpřipravené a dodělané přímo před našima očima. Myslím, že tento zážitek může být pro někoho skvělým dárkem. Na plošině se člověk cítí zcela bezpečně a výhled na Prahu je parádní. Doporučuji zažít!

Karolína Waberová

V dětství jsem hodně lezla po skálách a výšky mi nevadily. Jenže s přibývajícími roky jsem se začala bát čím dál tím víc a teď jsou pro mě přímo utrpením. Takže si asi umíte představit, jakou radost jsem měla, když jsem zjistila, že budu viset padesát metrů nad zemí, a přitom ještě jíst.

Okamžitě jsem počítala, kolik ocleových lan plošinu drží, zkoumala, kdo ji do výšky zvedá a tak podobně. Zcela zbytečně jsem uvnitř panikařila, jak to mívám ve zvyku. Strašně jsem se ale těšila až ochutnám jídlo od finalistů soutěže Masterchef, protože jsem velkou fanynkou. Zvědavost a chuť nakonec vyhrály nad strachem a hysterií.

Když jsme se ocitly v cíli, zjistila jsem, že je strach pryč. Tedy upřímně, nevyhledávala jsem pohled dolů, ale k tomu ani nebyl důvod. To nejhezčí bylo přímo před námi. Řeč je nejen o téměř bezkonkurenčním výhledu na celou Prahu, ale také o jídle, které nám Lea Skálová a Miroslav Polák připravili.  

Všechna jídla byla dokonale naservírovaná a kuchaři dokázali vše připravit tak, aby jídla byla teplá, i přes to, že nahoře poměrně foukalo. Nejvíce mi chutnal hlavní chod, kachní prso s červeným zelím, portským vínem a kuličkou ze zbytků kachního masa. Líbí se mi, že se kuchaři snaží neplýtvat a spotřebovat všechny suroviny, se kterými pracují. Skvělá byla ale i dekonstruovaná kulajda, melounové gazpacho s krevetou i dezert – jogurtový mousse s omáčkou z mučenky a likéru Grand Marnier.

Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách prague.dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem Večeře v oblacích je stejně jako minulý rok společnost JIP Potraviny, která se zabývá velkoobchodem s potravinami.
Reklama