Foto: Alena Kolaříková
Máme pro vás připraveny recepty, které vám pomůžou a inspirují, aby měly i vaše děti pestré svačiny.
Suroviny na jeden sendvič
- 2 krajíce žitného kváskového chleba
- kousek másla
- 6 plátků šunky Kája
- 4 plátky goudy
- 1 vejce
- 4 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce nahrubo nastrouhané goudy
- pažitka
- sůl
Postup
Jeden krajíc chleba namažte velice lehce máslem. Naskládejte na něj plátky šunky, na šunku plátky sýra. Přiklopte druhým krajícem.
Zakysanou smetanu dejte do misky a přidejte nastrouhanou goudu. Promíchejte. Můžete lehce osolit, pro dospělé i opepřit. Vmíchejte najemno nasekanou pažitku.
Foto: Alena Kolaříková
Tuto směs namažte na horní část připraveného sendviče. Položte na plech a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Při této teplotě pečte 12 minut. Ke konci můžete teplotu zvýšit, a ještě chviličku zapéct dozlatova.
Mezitím, co se sendvič peče, usmažte si na pánvičce klasické volské oko.
Vyndejte z trouby zapečený toast, nahoru dejte vejce a ihned podávejte. Sendvič chutná moc dobře i studený. Volské oko můžete v tomto případě zavřít po opečení dovnitř sendviče a zabalit ho na svačinu do školy.
Dobrou chuť přeje Elly.
Tipy na tři výborné sendviče
Letní obložené housky a sendviče
Foto: Alena Kolaříková
Tuňák v koriandrovém chlebu naan
Foto: Alena Kolaříková
Snadný sendvič s pečenými krůtími krky
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Zapečený toust vypadá moc dobře, musím vyzkoušet.