SendvicKaja5.jpg (89 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Máme pro vás připraveny recepty, které vám pomůžou a inspirují, aby měly i vaše děti pestré svačiny.

Suroviny na jeden sendvič

  • 2 krajíce žitného kváskového chleba
  • kousek másla
  • 6 plátků šunky Kája
  • 4 plátky goudy
  • 1 vejce
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce nahrubo nastrouhané goudy
  • pažitka
  • sůl

Postup

Jeden krajíc chleba namažte velice lehce máslem. Naskládejte na něj plátky šunky, na šunku plátky sýra. Přiklopte druhým krajícem.

Zakysanou smetanu dejte do misky a přidejte nastrouhanou goudu. Promíchejte. Můžete lehce osolit, pro dospělé i opepřit. Vmíchejte najemno nasekanou pažitku.

SendvicKaja3.jpg (95 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Tuto směs namažte na horní část připraveného sendviče. Položte na plech a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Při této teplotě pečte 12 minut. Ke konci můžete teplotu zvýšit, a ještě chviličku zapéct dozlatova.

Mezitím, co se sendvič peče, usmažte si na pánvičce klasické volské oko.

Vyndejte z trouby zapečený toast, nahoru dejte vejce a ihned podávejte. Sendvič chutná moc dobře i studený. Volské oko můžete v tomto případě zavřít po opečení dovnitř sendviče a zabalit ho na svačinu do školy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Tipy na tři výborné sendviče

Letní obložené housky a sendviče

1.jpg (67 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Tuňák v koriandrovém chlebu naan

2.jpg (79 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Snadný sendvič s pečenými krůtími krky

3.jpg (121 KB)

Foto: Alena Kolaříková