Suroviny
2 velké pórky
150-200 g šunky
1 kelímek kysané smetany (250 ml)
2 vejce
sůl a pepř
eidam nebo jiný tvrdý sýr
kousek másla
Postup
Pórky omyjeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Ty potom podélně rozpůlíme a naskládáme do zapékací mísy vymazané máslem.
Zasypeme šunkou nakrájenou nadrobno. Kysanou smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem a nalijeme na pórky. Zasypeme sýrem a několika kousky másla.
Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.
Dobrou chuť přeje Lulu.
Nový komentář
Komentáře
Dante Alighieri — #3 kolik soli? podle chuti, takže asi tak přiměřeně, přiměřeně
Nebylo by od věci napsat, KOLIK SOLI. Právě jsem to zkusila a můžu to vyhodit, nedá se to žrát!
Nemusí to být špatné, asi to zkusím.
Zní to vážně dobře a s vařeným bramborem to bude určitě mňamka