Suroviny
500 g vykostěného králičího masa
3 menší cibule
3 stroužky česneku
100 g anglické slaniny
4 rohlíky
3 vejce
250 ml mléka
olej
sůl a pepř
kmín
muškátový oříšek
čerstvé zelené bylinky (např. petrželka, libeček...)
Postup
Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme na troše oleje a přidáme cibuli i česnek na kostičky. Chvíli restujeme a přidáme kostičky králičího masa. Osmahneme a zalejeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým mlékem, přidáme rozšlehaná vajíčka, sůl, koření a zelené bylinky. Důkladně zamícháme.
Králičí maso s anglickou vysypeme do pekáčku nebo zapékací mísy a zalejeme připravenou směsí.
Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
Jako příloha jsou vhodné brambory a zeleninový salát.
Dobrou chuť přeje Lulu.
Nový komentář
Komentáře
po vánocích jsem králíčka dělala, mňam
pěkný recept, králík je dobrý
super
madam — #13 nebo s kureciho
madam — #13 jejda proč, vždyť je to dietní, zdravé masíčko
dobrý recept, králíka bych si dala
madam — #13 a proč proboha???
Králičí maso nejím. Ale to by šlo udělat i z vepřového?!
Lulu, děkuji za zveřejněný recept, jistě jej příští víkend vyzkouším, jelikož králíka mám již koupeného a je v mražáku
Ta fotka králíčka se k receptu moc nehodí, takovej roztomilej chlupáč a u něj hned popis jak ho sníst
králíka můžu na všechny způsoby
Kdyby jste tam aspoň nedávali tu fotku roztomilého králíčka! Přešla mi chuť, neboť miluji zvířátka.
králíky na všechen způsob,

To musí být bašta!
Miluju králíka na všechny způsoby:))
dobrá mňamka zkusím já ho peču i na zelenině
fuj kraliky nemusim
moc dobrý nápad, příjemná změna