Suroviny:
- 800 g žampionů
- 250 g šunky Amálka
- 250 g nivy, goudy, ementálu nebo jiného oblíbeného sýra
- 4 jarní cibulky
- olivový olej
- zelená petrželka
- sůl a pepř
- parmezán, podle chuti
Postup:
Žampiony důkladně očistěte a odřízněte nebo odlomte nožičky. Ty si nechejte stranou, v lednici a spotřebujte třeba do nádivky, na polévku nebo k masu. Šunku nakrájejte na malé kostičky, bílé i zelené části jarní cibulky také nadrobno. V misce smíchejte šunku, jarní cibulku a nadrobený nebo najemno nastrouhaný sýr. Hlavičky žampionů naskládejte do zapékací misky, kterou jste vymazali olejem. Osolte a opepřete. Naplňte je směsí šunky a nivy, pořádně náplň utlačte. Ještě lehce zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 30 minut a podávejte teplé, posypané nastrouhaným parmezánem a petrželkou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Žampiony ve slaninovém kabátku
Žampiony plněné kozím sýrem a chřestem
Nový komentář
Komentáře
Hezky to vypadá, nikdy se mi ty žampiony ale tak hezky nepodaří naplnit. :D
plněné žampiony milujeme celá rodina. dělávám často
Žampiony ve slaninovém kabátku
Dobre tipy