palacinka.jpg (140 KB)

Foto: Alena Kolaříková

My jsme palačinky připravili s pestem z medvědího česneku. Recept na něj najdete na konci článku. Místo něj můžete použít jen šunku, sýr, smetanovou omáčku, kuřecí maso, zeleninu. Prostě kombinací je nekonečné množství. 

Suroviny

palačinky

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 vejce
  • 500 ml polotučného mléka

náplň do palačinek

  • 6 lžic pesta z medvědího česneku
  • 250 g mozzarelly

sýrová směs na zalití

  • 200 g nastrouhaného goudy
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • barevný pepř Avokádo podle chuti 

DSC_0756.jpg (125 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Vejce rozšlehejte s mlékem a osolte. Přidejte hladkou mouku. Je dobré mouku přisypávat postupně, a šlehat metličkou, aby nevznikly hrudky. Umíchejte hladké těsto. Na rozpálené pánvi smažte tenké palačinky.

Hotové palačinky pomažte pestem z medvědího česneku. Na ni naskládejte kousky mozzarelly a palačinky zamotejte. Takto naplněné palačinky naskládejte jednu vedle druhé do zapékací misky.

Smíchejte nastrouhaný sýr a smetanu. Ochuťte solí a barevným pepřem. Můžete přidat nějaké čerstvé bylinky nebo špetku muškátového oříšku.Sýrovou směsí zalijte palačinky.

Zapečte v troubě předehřáté na 180 °C, dozlatova. Nechejte asi pět minut malinko vychladnout a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Dokonalé palačinky

1.jpg (121 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Slané palačinky se šunkou a sýrem

2.jpg (118 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Ovesné palačinky s jahodovou náplní

3.jpg (90 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama