ryba.jpg (134 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Kombinace lesních hub a celeru, spolu s oblíbenou rybou (doporučujeme vyfiletovat) vás příjemně překvapí. Kdo nemá lesní houby, může použít klidně i žampiony. Na výborné chuti to nic nezmění. Ochuťte lehce koprem a doplňte o pečené bramborové rösti.

Suroviny

  • 4 filety z oblíbené ryby, ideálně treska nebo pangasius
  • 3 kousky řapíkatého celeru
  • 300 g čerstvých hub (případně sáček mražených)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru

na přílohu 

  • 1 kg brambor
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

Nejprve si začněte připravovat přílohu. Jde o obyčejné brambory, nastrouhané nahrubo a namísto, abyste je usmažili na pánvi, upečete je. Nastrouhané brambory roztáhněte na plech vyložený pečícím papírem. Povrch osolte a opepřete, lehce zakápněte olivovým olejem.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte dozlatova. Snažte se mít brambory v tenké vrstvě a hodně natlačené na sebe. Budou tak pěkně křupavé a zároveň spojené.

Rybí filety naskládejte do pekáče. Buď do jednoho společně nebo, pokud máte menší zapékací misky, každou porci zvlášť. Vypadá to pěkně při servírování.

Ryby z obou stran osolte a opepřete. Kolem nich nasypejte na kousky nakrájený celer a houby. Opět lehce osolte a opepřete.

Zalijte smetanou a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte dozlatova, čas bude podle druhu ryby a výšky rybího filé. Počítejte přibližně 20 minut.

Podávejte s křupavými bramborovými rösti.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rybí filé s křupavou krustou, kapustou a řepovými těstovinami
fa.jpg

Filé v těstíčku a bramborovo mrkvové pyré

2.jpg (74 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pečená zelenina s rybím filé

3.jpg (138 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama