Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 kg nových brambor
- 1 kg cukety
- čerstvé bylinky podle chuti
- 4 stroužky česneku
- 100 ml kvalitního olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
Nové brambory omyjte a ideálně ještě přejeďte kartáčkem, protože je nebudete loupat. Nakrájejte na menší, tenčí kousky. Řádně zalijte olivovým olejem. Ochuťte solí a pepřem. Ještě můžete přidat nějakou čerstvou bylinku. To ale klidně až po upečení.
Takhle připravené brambory dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Až budou zlatavé a budou vypadat téměř hotově, přidejte k nim kousky cukety. Opět olivový olej, sůl a pepř. A ještě 15 až 20 minut do trouby.
Ideální je, když k téhle dobrotě připravíte česnekový dip - zakysaná smetana nebo jogurt, sůl a pepř, prolisovaný česnek.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: České Ghíčko
Grilované cuketové roládky s Lučinou
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Podle mě je to hladové jídlo. Když večeřím v 18 hod. půjdu ve 23 hod. spát hladová. Chtělo by to pár deka nějaké bílkoviny, třeba balkánský sýr. Dip ze smetany to nezachrání.
Různé roládky z cukety dělám často a ráda. Je to velmi efektní pro návštěvu nebo oslavu
dýňovo cuketové placky asi vyzkouším, zatím jsem dělala placky jen cuketet a brambor, s dýní to může být zajímavé a k tomu nějaký dip a večeře je jistá