cuketyabrambory.jpg (141 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 kg nových brambor
  • 1 kg cukety
  • čerstvé bylinky podle chuti
  • 4 stroužky česneku
  • 100 ml kvalitního olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

Nové brambory omyjte a ideálně ještě přejeďte kartáčkem, protože je nebudete loupat. Nakrájejte na menší, tenčí kousky. Řádně zalijte olivovým olejem. Ochuťte solí a pepřem. Ještě můžete přidat nějakou čerstvou bylinku. To ale klidně až po upečení.

Takhle připravené brambory dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Až budou zlatavé a budou vypadat téměř hotově, přidejte k nim kousky cukety. Opět olivový olej, sůl a pepř. A ještě 15 až 20 minut do trouby.

Ideální je, když k téhle dobrotě připravíte česnekový dip - zakysaná smetana nebo jogurt, sůl a pepř, prolisovaný česnek.

Dobrou chuť přeje Elly.

Italské smažené cukety

cuketa.jpg (48 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Dýňovo cuketové bramboráky

1.webp (64 KB)

Foto: České Ghíčko

Grilované cuketové roládky s Lučinou

2.jpg (61 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama