image.jpgFoto: Shutterstock

Ingredience

  • 4 ks rybích filet Aljašské tresky bez kostí Mylord premium
  • 50 g másla
  • 100 ml smetany
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1,5 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 1 ks cibule
  • čerstvá petrželka a plátky citronu k podávání

Příprava

Předehřejte si troubu na 200°C. Mezitím rybí filety osušte papírovou utěrkou a poté ze všech stran osolte a opepřete. Do rendlíčku dejte rozpustit máslo, přilijte smetanu, prolisujte česnek a přidejte hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a míchejte do bodu varu. Rybu vložte do pekáčku, posypejte cibulí a nakonec zalijte smetanovo-citronovou omáčkou.

Pečte asi 10-12 minut, dokud nebude ryba nazlátlá a vyjměte z trouby. Filety podávejte ozdobené petrželkou, citronem a pokapané omáčkou z pekáčku.

Máme pro vás i další recepty s rybou:

Treska s citronovo pažitkovou omáčkou

9.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Treska s květákovým pyré a rajčaty

10.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Pražma s jarní cibulkou

11.jpg

Foto: Alena Kolaříková