Ingredience
- 4 ks rybích filet Aljašské tresky bez kostí Mylord premium
- 50 g másla
- 100 ml smetany
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1,5 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 1 ks cibule
- čerstvá petrželka a plátky citronu k podávání
Příprava
Předehřejte si troubu na 200°C. Mezitím rybí filety osušte papírovou utěrkou a poté ze všech stran osolte a opepřete. Do rendlíčku dejte rozpustit máslo, přilijte smetanu, prolisujte česnek a přidejte hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a míchejte do bodu varu. Rybu vložte do pekáčku, posypejte cibulí a nakonec zalijte smetanovo-citronovou omáčkou.
Pečte asi 10-12 minut, dokud nebude ryba nazlátlá a vyjměte z trouby. Filety podávejte ozdobené petrželkou, citronem a pokapané omáčkou z pekáčku.
Máme pro vás i další recepty s rybou:
Treska s citronovo pažitkovou omáčkou
Foto: Alena Kolaříková
Treska s květákovým pyré a rajčaty
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář