d6068a-cuketa_plnena_3.jpg (153 KB)Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 700 g vepřové krkovice (mleté)
  • 4 středně velké cukety
  • 1 cibule
  • sůl a pepř 
  • oblíbená směs koření (já jsem použila směs Krkovička od Avokádo)
  • 200 g goudy
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 200 g rajčatové passaty (omáčka)
  • zelené bylinky podle chuti
  • trochu sádla
  • 6 ks rajčat
e7d30c6a5c1ec-sma5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Smažené cukety

Postup

Vepřovou krkovici umelte nebo si nechejte umlít v obchodě.

Do velké pánve dejte kousek sádla. Pánev zahřejte a dejte na ni opékat nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte maso a lehce orestujte. Ochuťte solí, pepřem a oblíbenou směsí koření. Zalijte rajčatovou omáčkou a promíchejte. Nechejte 15 minut probublávat na střední teplotu. Mezitím připravte cukety.

Každou cuketu podélně rozřízněte a velkou lžící vydlábněte měkčí střed s drobnými semínky. Schovejte v lednici v krabičce a použijte na cuketovou buchtu nebo třeba na omáčku na těstoviny. 
Maso s omáčkou nechejte lehce prochladnout a vmíchejte do něj kukuřici a nahrubo nastrouhaný sýr. Touto směsí naplňte cukety, které jste předtím naskládali do pekáče nebo zapékací misky. Kolem naskládejte rajčata překrojená napůl, jen lehce osolená a opepřená.

Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, přibližně 20 minut. Naplněné cukety můžete ještě lehce posypat nastrouhaným sýrem.

Náš tip: Připravte si mleté maso z dvojnásobné dávky. Druhou polovinu schovejte do lednice a na druhý den podávejte se špagetami, zhusta posypané sýrem. Máte tak jednou ranou dva obědy. A ten druhý skoro bez práce!

Dobrou chuť přeje Elly.

9795956d9cd91-pla5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Výborné cuketové placky