DSC_0233.jpg (630 KB)

Suroviny

  • 500 g vánočky, klidně i několik dní staré
  • 250 g mražených malin
  • javorový sirup podle chuti (já jsem použila cca 40 ml)
  • 2 vejce
  • vanilkový prášek (namletá vanilka, prodává např. Oxalis)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 400 g mascarpone
  • kousek másla na vymazání formy

DSC_0238.jpg (452 KB)

Postup

Vánočku nakrájejte na plátky, poté na proužky a klidně ještě na menší kousky. Zapékací formu vymažte kouskem másla. Do ní nasypejte kousky vánočky. Přidejte mražené maliny. Vánočku i maliny pěkně promíchejte.

V misce si metličkou rozmíchejte vajíčka se smetanou a mascarpone. Ochuťte javorovým sirupem a vanilkou. Touto směsí zalijte rovnoměrně obsah zapékací formy.

Nechejte hodinu odpočívat na lince.

Troubu si předehřejte na 180 °C.

Vánočku dejte zapékat do trouby a pečte 40 minut.

Nechejte trochu prochladnout. Tohle jídlo můžete podávat horké, vlažné i studené.

Dobrou chuť přeje Elly.

Sladká jídla, která vám zachutnají více než ve školní jídelně

Žemlovka netradičně

zemlovka1.jpg (87 KB)

Buchtičky s vanilkovým krémem

buchticky.jpg (91 KB)

Mléčná rýže s malinami

sladkaryze.jpg (134 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama