6214da829ead8obrazek.jpg
Foto: The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan

4 porce/5 min příprava/30 min pečení
 
Suroviny:

  • 600 g větších žampionů
  • 200 g olomouckých tvarůžků
  • čerstvá pažitka

Postup:

Žampiony očistíme a odřízneme nohy. Loupat kloboučky není třeba. Nohy nakrájíme společně s tvarůžky na menší kousky. Smícháme s nasekanou pažitkou (část si ponecháme na ozdobu) a vzniklou směsí naplníme kloboučky žampionů. Plech vyložíme pečicím papírem a žampiony na něj rovnoměrně rozmístíme. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut při teplotě 170 °C, dokud žampiony nezměknou a povrch náplně nezezlátne. Rozdělíme na čtyři porce, posypeme zbývající pažitkou a podáváme.

Zdroj receptu: The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan

Perfektní žampionové nápady

Žampionová bruschetta

brusketa.jpg

Krémová houbová polévka

houbovykrem.jpg

Žampiony ve slaninovém kabátku

zampiony1.jpg

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková