DSC_2255.jpg (96 KB)

Suroviny

  • 4 velké žampiony
  • 150 g kozího sýra ve slaném nálevu
  • cherry rajčata
  • 4 stonky zeleného chřestu
  • sůl a pepř

Postup

Žampiony očistíme, vyloupneme nožičku a můžeme i trošičku vydlabat. Ale jen maličko, aby nám větší část žampionu zůstala vcelku. Nožičky a vydlabané kousky použijeme třeba do polévky.

Zapékací misku nebo hlubší plech vymažeme lehce olejem nebo máslem a naskládáme do ní žampiony, vydlabanou stranou nahoru. Předehřejeme si troubu na 200 °C a připravíme náplň.

Ze zeleného chřestu odkrojíme malý kousek na konci. Nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme také na kousky. Sýr už je na kostičky, pokud není, nakrájíme i ten. Všechny suroviny dochutíme lehce solí (opravdu lehce, sýr je slaný) a pepřem.  Smícháme v míse. Touto směsí plníme pěkně do kopce žampiony.

Celková doba zapékání je asi 20 až 30 minut.

Podáváme s opečenou bagetou nebo vařenými brambory.

Kdo chce, může žampiony grilovat, ideálně na grilu s poklopem. Na grilu je nechejte asi 15 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

Perfektní žampionové nápady

Žampionová bruschetta

brusketa.jpg (97 KB)

Krémová houbová polévka

houbovykrem.jpg (278 KB)

Žampiony ve slaninovém kabátku

zampiony1.jpg (167 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama