Suroviny
- 4 velké žampiony
- 150 g kozího sýra ve slaném nálevu
- cherry rajčata
- 4 stonky zeleného chřestu
- sůl a pepř
Postup
Žampiony očistíme, vyloupneme nožičku a můžeme i trošičku vydlabat. Ale jen maličko, aby nám větší část žampionu zůstala vcelku. Nožičky a vydlabané kousky použijeme třeba do polévky.
Zapékací misku nebo hlubší plech vymažeme lehce olejem nebo máslem a naskládáme do ní žampiony, vydlabanou stranou nahoru. Předehřejeme si troubu na 200 °C a připravíme náplň.
Ze zeleného chřestu odkrojíme malý kousek na konci. Nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme také na kousky. Sýr už je na kostičky, pokud není, nakrájíme i ten. Všechny suroviny dochutíme lehce solí (opravdu lehce, sýr je slaný) a pepřem. Smícháme v míse. Touto směsí plníme pěkně do kopce žampiony.
Celková doba zapékání je asi 20 až 30 minut.
Podáváme s opečenou bagetou nebo vařenými brambory.
Kdo chce, může žampiony grilovat, ideálně na grilu s poklopem. Na grilu je nechejte asi 15 minut.
Dobrou chuť přeje Elly.
Perfektní žampionové nápady
Žampiony ve slaninovém kabátku
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Žampiony se sýrem a chřestem vypadají dobře, vyzkouším.
Mňam, to vyzkouším
.