Zájem o vše, co ovlivňuje naše zdraví a kvalitu života vůbec, se stal samozřejmou součástí života většiny z nás. Mnohem více než dříve se proto také zajímáme o původ a složení potravin, které zařazujeme do svého jídelníčku.
Zájem o vše, co ovlivňuje naše zdraví a kvalitu života vůbec, se stal samozřejmou součástí života většiny z nás. Mnohem více než dříve se proto také zajímáme o původ a složení potravin, které zařazujeme do svého jídelníčku.
Jedním z nejdiskutovanějších témat v poslední době je otázka původu a nutričního složení margarínu. Často se můžeme dočíst doslova kuriózní spekulace o výrobě této potraviny. Proto možná mnohé překvapí následující video, které jednoduše demonstruje, jakým způsobem je možné si margarín vyrobit i doma. Není na tom nic složitého - zvládne to každý. I když, upřímně řečeno, námaha s tím spojená není příliš efektivní, a tak většina z nás asi i příště raději sáhne po pohodlnějším řešení v regálech obchodů. Tentokrát už ale s jasnou představou o tom, co kupujeme.
U nás v sýrovém obchodě prodávají čerstvé máslo na váhu. Ukrojí vám u velkého kusu kolik potřebujete a chuť se nedá porovnávat ani s margarínem natož s kupovaným máslem z obchodu. To je prostě pohádka:)
Řada nutričních specialistů dnes dává přednost máslu v rozumném množství. Ovšem tomu kvalitnímu.
femme
není nad máslo
pinokio
Tak nevím.Mám Crohnovu chorobu/nemocná střeva/ a doktor mi říkal,že margarín nesmím.Moje babička zase říkávala,že margarín jedla za války a má ho plné zuby.
Nový komentář
Komentáře
Netusila som, ze priprava margarinu je tak jednoducha. Par ingredienci a je to :-)
macamala — #6
Určitě to zkus
ToraToraTora — #4 My máme také sýrárnu, tak se tam budu muset poptat.
ToraToraTora — #4
U nás v sýrovém obchodě prodávají čerstvé máslo na váhu. Ukrojí vám u velkého kusu kolik potřebujete a chuť se nedá porovnávat ani s margarínem natož s kupovaným máslem z obchodu. To je prostě pohádka:)
Radši jednou za čas tohle než denně margarín.
Řada nutričních specialistů dnes dává přednost máslu v rozumném množství. Ovšem tomu kvalitnímu.
není nad máslo
Tak nevím.Mám Crohnovu chorobu/nemocná střeva/ a doktor mi říkal,že margarín nesmím.Moje babička zase říkávala,že margarín jedla za války a má ho plné zuby.