DSC_1799.jpg (94 KB)

Typická sladkost pro náš kraj, v období masopustu, jsou dozlatova vysmažené koblížky. Když zavítáte k našim sousedům do Rakouska, objevíte zde smažené kousky těsta ve tvaru zaječích uší. Jsou výborné! 

DSC_1810.jpg (76 KB)

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 15 ml rumu
  • 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
  • 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 50 g rozpuštěného tuku
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 2 lžičky skořice
  • olej na smažení

Postup

Všechny suroviny, kromě oleje smíchejte dohromady. Vypracujte nelepivé těsto. Když se vám bude zdát těsto příliš suché, můžete přidat trošičku mléka. Nechejte půl hodiny odpočívat.

DSC_1795.jpg (81 KB)

Z odpočinutého těsta krájejte trojúhelníky a ty smažte ve vysoké vrstvě oleje. Až jsou dozlatova usmažené, vyndejte je na papírovou utěrku, aby vysála přebytečný tuk.

DSC_1797.jpg (116 KB)

Na talíři ještě horké posypejte cukrem se skořicí.

Dobrou chuť přeje Elly.

Vyzkoušejte chutné koblihy

Bezlepkové koblihy s malinami

X-20160622105457375.jpg (23 KB)

Tvarohové koblížky s malinovou omáčkou

koblihy6.jpg (165 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama