Spicy Butter Enzo

Recept na drink:

  1. Do mixeru, či smoothie makeru nalijeme 1 hrnek horké filtrované kávy Enzo Bencini Elemento
  2. Přidáme lžíci kořeněného másla a 2 lžičky cukrového sirupu demerara
  3. Vše řádně promícháme v mixeru, aby se vytvořila pěna
  4. Přelijeme do sklenice a ozdobíme badyánem a muškátovým oříškem

Příprava filtrované kávy ve french pressu:

  1. 15g zrnkové kávy nejprve na hrubo umeleme a nasypeme do french press
  2. Zalijeme 250ml vody o teplotě 95°C a cca 20 sekund mícháme
  3. Kávu necháme louhovat 3 minuty, zamícháme a necháme minutu usadit sedlinu
  4. Poté píst stlačíme dolů, ale netlačíme na něj, abychom kávu neznečistili

Příprava kořeněného másla:

  1. Do šlehače s lopatkovým nástavcem dáme 1hrnek změklého másla
  2. Přidáme 1 hrnku třtinového cukru, a mix zimního koření, které jsme nejprve podrtili
  3. Špičku lžičky mleté skořice, 1 lžičky nového koření, špetku mletého zázvoru, 2 hřebíčky, špetku soli.
  4. Po umíchání vložíme do misky, či fólie a dáme do chladničky, kde vydrží až 2 týdny.

Kávu Enzo Bencini pořídíte ZDE

Enzo La Bomba

Recept na drink:

  • Nejprve si předehřejeme sklenici
  • 2cl tmavý rum (podle chuti, alkohol se nemusí přidávat)
  • 6cl domácí vaječný likér
  • 3cl Enzo Bencini Elemento Espresso
  • Domácí šlehačka ze šlehačkové lahve
  • Nastrouhaná hořká čokoláda

Recept na domácí vaječný likér:

  • 500ml kondenzované mléko
  • 400ml plnotučné mléko
  • 1 vanilkový lusk – rozříznout, vyjmout zrníčka a vhodit i zbylý celý lusk
  • 5 žloutků
  • 300ml kvalitního 5tiletého tmavého třtinového rumu

Příprava:

  1. Do velké mísy, kterou umístíme nad vodní lázeň a vložíme žloutky, které rozmícháme v mléce a přidáme kondenzované mléko
  2. Přidáme zrníčka z jednoho vanilkového lusku
  3. Směs promícháme a pomalinku zahříváme do krémové konzistence (jako šodó)
  4. Necháme zchladnout minimálně na 50C a přidáme rum dle chuti
  5. Řádně promícháme a přelijeme do vyvařené lahve, kterou po vychladnutí umístíme na 14 dní do lednice.

Pozn.: Bombardino je alkoholický nápoj původem z Itálie. Je docela podobný našemu vaječnému koňaku, který je o něco silnější. Nejčastěji ho potkáte u sjezdovky, kde si ho můžete dát na zahřátí. Bombardino se ale také může podávat smíchané s kávou. Je to velice chutný nápoj, rychle vás zahřeje a díky kávě i pořádně nakopne. Na ozdobu použijte šlehačku, která celý nápoj ještě vylepší. Ochutnejte a zamilujte si tento nápoj na studené zimní večery.

Kávu Enzo Bencini pořídíte ZDE

Enzo Salted Caramel Cold Brew

Recept na drink:

  • Plná sklenice ledu
  • 2dcl ledová káva Enzo Cold Brew (Enzo Bencini Elemento)
  • 2cl domácího sirupu slaný karamel
  • Po okraj sklenice navrstvíme šlehanou smetanu s mlékem (1:1) a špetkou soli
  • Ozdobíme karamelem

Příprava ledové kávy „Cold Brew“

  1. 30g zrnkové kávy nejprve na hrubo umeleme a nasypeme do plastové nádoby
  2. Zalijeme přefiltrovanou studenou vodou, uzavřeme a louhujeme 16h v pokojové teplotě
  3. Přecedíme přes jemné kuchyňské sítko a následně kávový filtr do vymyté lahce
  4. Minimálně na hodinu vložíme do lednice a můžeme používat

Sirup slaný karamel:

  • 200g cukru krupice
  • 80g máslo (povolené)
  • 120ml smetany ke šlehání (30%+)
  • 1 a 1/2 lžičky soli (maldon)
  • pár kapek vanilkového extraktu

Příprava:

  1. Cukr během 15 minut postupně rozpustíme na středním ohni na pánvi a lehce mícháme pomocí dřevěné vařečky.
  2. Stáhneme plamen, přidáme povolené máslo, mícháme cca 3-5 min. metličkou a za stálého míchání pomalu přiléváme smetanu.
  3. Na závěr přidáme lžičku, lžičku a půl maldonské soli a pár kapek vanilkového extraktu.
  4. Celý proces trvá maximálně 30 minut, pokud vám zbydou hrudky, preceďte je při přelévání do vyvařené lahve přes jemné kuchyňské sítko. Sirup vydrží v lednici až 2 měsíce.

Kávu Enzo Bencini pořídíte ZDE

Enzo Winter Coffee

Recept na drink:

  1. Nejprve si předehřejeme sklenici
  2. Odměříme 3cl vaší oblíbené whisky (irská je nejlepší)
  3. Přidáme 2 lžíce medového sirupu se skořicí
  4. 6cl filtrované kávy Enzo Bencini Elemento a zamícháme
  5. Přes lžičku navrstvíme 3cl ručně našlehané smetany (30%+)
  6. Ozdobíme celou skořicí

Příprava Enzo filtrované kávy (French press, Aeropress, Dripper)

  1. 18g zrnkové kávy nejprve středně umeleme a nasypeme do konvice
  2. Zalijeme 250ml vody o teplotě 95°C a cca 20 sekund mícháme
  3. Kávu necháme louhovat 3 minuty, zamícháme a necháme minutu usadit sedlinu
  4. Poté píst stlačíme dolů, ale netlačíme na něj, abychom kávu neznečistili

Příprava domácího medového sirupu se skořicí

  1. Do hrnce odměříme hrnek vody a ohříváme k bodu varu
  2. Přidáme hrnek medu a mícháme, dokud nevznikne konzistence sirupu
  3. Vložíme celou skořici, necháme 10 minut prohřívat a odstavíme z plamene
  4. Počkáme do vychladnutí, asi 20 minut a scedíme do vyvařené lahve
  5. Uchováváme v lednici

Kávu Enzo Bencini pořídíte ZDE

Reklama