Foto: Shutterstock
Maria Skog se věnuje háčkování jídla. Její díla vypadají tak, že by na ně jeden až dostal chuť. Aranžmá jejích uměleckých děl jsou stylizovaná tak, jak byste je mohli vidět například v časopise o jídle nebo u různých food blogerek. Jednotlivé kousky pokládá do skutečných misek, skleniček, hrnků, na talíře, pánve…
Maria začala háčkovat před 12 lety, když jí byla diagnostikována rakovina prsu. Tvoření jí pomáhalo jako terapie, která ji přiváděla na jiné myšlenky a poskytovala určitý způsob uklidnění. A také se rozhodla háčkovat kvůli svým dcerám, aby na ní měly vzpomínky, kdyby došlo na nejhorší.
Učení ručních prací, jako je háčkování, vám může přinést radost na celý život. Maria naštěstí boj s rakovinou vyhrála a dnes háčkuje hlavně z toho důvodu, že ji to nepřestalo bavit. Je do své práce zapálená. Navíc opravdu miluje jídlo. „Miluji jíst jídlo, dívat se na jídlo, vařit jídlo, hrát si s jídlem a samozřejmě háčkovat jídlo,“ řekla pro My Modern Met.
Na další díla se můžete podívat na jejím Instagramu.
Co je Amigurumi?
Amigurumi je složenina japonských slov Ami (háčkované, pletené) a Nuigurumi (vycpaná panenka). Výraz v sobě tedy skrývá pletené postavičky, které mohou sloužit na hraní. Jde o oblíbený typ háčkování. Amigurumi se stalo populární na Západě hlavně díky tomu, že se uchytilo na sociálních sítích a webech jako Etsy či Pinterest.
Zdroje: Insagram/ Virkase, My Modern Met, The Spruce Craft
Nový komentář
Komentáře
Vypadá to krásně. Určitě to musí být bezva relaxace, dělat takové hezké věci.
Na oko pěkné a taky hezky čistě a přesně uháčkované. Jen si nejsem jista praktičností těch jídel. Hračky jako medvídci atd., chápu. Ale co s tím jídlem?
Hezké, rozhodně by se mi to líbilo do vnuččiného obchůdku více než plastové potraviny a další ingredience