Suroviny
jelítko nebo jitrnice
olej
cibule
česnek
krajíčky chleba
křen
Postup
Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky, potřeme česnekem a masovou směsí. Posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.
Podáváme jako rychlou teplou zimní večeři.
Dobrou chuť přeje Elza.
Nový komentář
Komentáře
arminka — #13 ani me ne
jitrnici mám ráda s chlebem, nenapadlo by mi ji dávat na topinku
ILONESA — #7 Jelítko a jitrničku si občas dopřejeme, na topinku jsme to ještě nezkoušeli.A když máme starý chleba, tak ho slepicím nevyhazujeme, ale děláme si karbanátky. Nikdo nepozná, že jsou ze chleba.
ILONESA — #7 my když jsme zabíjávali 2x do roka, tak kroupy a tlačenku žrával pes
teď když není, tak když něco dostanem by se toho, s prominutím užrali
Jé a co já bych dala jen za tu obyčejnou topinku z obyčejnýho chleba i bez tý jitrnice (mám bezlepku, tak smůla.., a z toho mýho chleba to není vončo), ale jitrničky a jelítka taky můžem, vždy to vydlabem ze střívek a upečeme v troubě. Když jsem nedávno narazila na bezlepkový jelita a jitrnice v letáku, jak jsem jásala! Jinak zabíjačky, to je moje dětství..Chovali jsme prasátka a já coby předškolní dítko musela pak při této vražedné akci míchat krev.
jak já to nesnášela. Ale pak čuníka si cpát do bříška, to jóóó...
Neco jako jelita delaj Kubanci, ale mne prijde, ze to je neochucena krev s ryzi a je to hnus. Oslizlej hnus.
Pak tady dela jelita nejakej debil a dela je silene odporny a prodava otresne predrazeny. Z nouze je obcas koupim, vytlacim, no a prejt zkusim dochutit, ale ....... no proste nic moc. Ceskou zabijacku jsem jedla 1x v zivote, nikdy na to nezapomenu.
Knedliky delam bajecny, mouky mam, co hrdlo raci, mame tady polskoceskoslovenskoruskou prodejnu. Pajdo, posli recept, krev prej maji Cinani v krame, mrazenou.
US mouka je to nejjemnejsi, co si umite predstavit, mnohem jemnejsi nez nase hladka mouka, proste takovej podelanej pudr.




Na jisku a takovy veci kupuju jedinej druh organicky.
To by mě teda nenapadlo ani ve snu dávat jitrnici na topinku, ale může to být docela dobrý. Jitrnici jsem jako dítě nenáviděla a teď , když už nezabíjíme vlastní prasátko si ji musím kupovat. Určitě ta domácí byla stokrát lepší, ale chuť se věkem prostě mění. Nenáviděla jsem i domácí zabijačkovou paštiku, ještě teď si vzpomínám, jak jsem vyhazovala chleba slepicím, pokud byl právě s touto paštikou
.
Eva_Fl — #1 dojeď, uděláme

ale jinak suroviny asi seženeš i u vás - pošlu recepty, jestli chceš. Tedy na jitrničky, krev a kroupy na jelítka asi nebudou...
enka1 — #4 nevěř všemu, co slyšíš. a i kdyby, tak v emérice udělaj všechno, co budou chtít
. i knedlíky
maje — #3
Nevěřím,prý tam mají jen jeden druh mouky. Něco mezi hladkou a polohrubou
.
enka1 — #2 na floridě uměj všechno. vždyť je to země neomezených možností
Eva_Fl — #1 To bych nedokázala dokončit - doslova sežráno, než se začne smažit olej na topinky.
Umí to tam uvás vůbec?
To chciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Aj bez tech topinek!