Foto: Profimedia
O královnině jídelníčku se kuchař Darren McGrady, který v Buckinghamském paláci vařil 11 let, rozpovídal pro magazín HELLO!. Prozradil, že panovnice si nepotrpí na experimenty a preferuje tradiční britskou a francouzskou kuchyni.
Jako hlavní chod si královna ráda dá zvěřinu, hovězí steak, steak ze svíčkové s houbovou omáčkou s whiskey nebo lososa. Na experimenty ji neužije, ale podle kuchaře se v jídle mnohem více odvázal princ Philip, který chtěl prý neustále zkoušet něco nového.
Co se týče dezertů, Alžběta II. prý miluje čokoládu. Kuchař ji dokonce označil slovním spojením naprostá čokoholička.
Menu ke zvláštním příležitostem prý s královnou kuchař v době svého působení v paláci připravoval několik dní dopředu. Alžběta II. chtěla vždy potěšit strávníky, kteří k ní přišli na večeři, ale i na čaj. Když se dostavil princ Andrew, bylo přichystáno jeho oblíbené crème brulee s pomeranči. A když královnu navštívil princ William na odpolední čaj, podával se zase čokoládový sušenkový dort, který má moc rád.
Zdroj: wikipedia, Darren McGrady, Hello
Nový komentář
Komentáře
Neupadl Královně ještě palec? Jídla typická pro dnu. To bych ji nepřála, obdivuji ji.
Alžběta ujíždí nejspíš limuzínou. Co by se hrozného stalo, kdyby místo ujíždí bylo pochutná si?