Stejně jako ájurvédickém čaje, také čaje yogi mají původ v indickém přírodním léčitelství. Čaje yogi se však méně skládají z bylinek, jejich podstatnější součást tvoří koření, kořeny, kůry, plody a semena – tedy tvrdé části rostlin. Když se čaj yogi pije horký, mobilizuje životní síly, vychlazený osvěžuje a dodává energii. Můžete ho vypít libovolné množství. Pětkrát čaj yogi: Classic: Čaj pro kteroukoliv denní hodinu. Skořice, zázvor, hřebíček, kardamom a pepř šetrným způsobem povzbuzují zažívání. Ideální pro období půstu nebo diety. Himálaj: Jemná sladkost fenyklu, síla skořice a oheň zázvoru prospívají žaludku, zažívání a napomáhají uvolnění. Optimální při pročišťovací kůře. Jamajka: Zemitá chuť mletého čekankového kořene, skořice, pepře a kardamomu zprostředkovávají radost ze života. Jemné hořčiny potlačují chuť na sladké. Čoko: Mírně opražené kakaové boby, skořice a vanilka činí z této směsi lákavou a lehkou pochoutku. Tento oblíbený čaj chutná velkým i malým. Lékořice: Sladké dřevo je zde kombinováno se silnou čínskou skořicí, zahřívajícím zázvorem a aromatickou pomerančovou kůrou. Působí na oživení a vyrovnanost, prospívá také krku a žaludku. PŘÍPRAVA ČAJE YOGI 1. V hrnci přivedeme k varu vodu na čaj (1 l). Přidáme asi 1 rovnou lžičku směsi koření a podle návodu na obalu necháme pomalu vařit pod pokličkou asi 10 až 25 minut. 2. Hrnec sejmeme z plotny a čaj necháme podle potřeby pod pokličkou 15 minut vyluhovat.. 3. Čaj přecedíme přes sítko. Smícháme s 0,25 l mléka nebo s 1 l ovocné šťávy. Podle potřeby osladíme. PŘÍŠTĚ: Měsíční čaje – v souladu s přírodou sunnynka
Reklama