Od minulého týdne je v pražských Riegrových sadech postaven mohutný jeřáb, na kterém co hodinu vyjíždí do 50 metrové výšky jídelní stůl s hosty i slavným šéfkuchařem Daliborem Navrátilem. A bude tam až do 16. září.
Šéfkuchař Dalibor Navrátil
Ozkoušel jsem to za vás. A těžko hledám slova, jak popsat tento gurmánský zážitek. Začnu nejspíše od šéfkuchaře Dalibora Navrátila. Tento držitel titulu Rytíř francouzské gastronomie připravil lahodné menu. A jako milovník jídel z mořských plodů nezaváhal a hned na začátek vytáhl těžký kalibr. Působil dokonale lidsky, pohodově a profesionálně. Je zaníceným kuchařem, což poznáte osobně, jakmile se ho zeptáte na cokoliv z toho, co vám připravil.
Předkrm Mille-feuille z pošírovaných grónských krevet se zauzeným lilkovým kaviárem, krystalickou parmazánovou omáčkou a krevetovým pigmentem byl plný chutí. A recept na tu krystalickou parmazánovou omáčku, která na jazyku spouští extázi, nám David Navrátil ochotně prozradil. Jednoduché a přitom dokonalé. Jen správný postup a smetana a parmazán.
Na hlavní chod - telecí nízký roštěnec v úpravě sous vide podávaný s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě s tomatovým concasse plněným řapíkatým celerem a silnou masovou šťávou jen tak nezapomenu. Sous vide technologii používám často, ale souhra všech doplňků lahodného telecího masa prokázala, proč je Dalibor Navrátil počítám mezi nejlepší kuchaře současnosti.
A jak sám říká, vrchol kulinářského zážitku je vždy dezert. A pečený marcipánový knedlíček plněný višněmi a podávaný s malinovým sorbetem a krémovou omáčkou z pečeného máku s jablíčky Granny Smith byl opravdovým vrcholem.
A pocity z jídla doplněné výhledem na Matku stověžatou? Přiznávám, že se výšek nebojím, ale pokud nemáte panické závratě, když vylezete na stoličku, tak tady se nemusíte také bát. Jste skvěle a pevně připoutáni do židle. K tomu, abyste se podívala na zem, se musíte opravdu hodně vyklonit do strany a hlavně vyjet a sjet nahoru a dolů trvá pár desítek vteřin… A až se před vámi rozvine vůně podávaných pokrmů, na výšku zapomenete. A ten rozhled. V tomto případě je zážitek nejen silný, ale i pozitivní.
Pokud milujete jídlo a máte chuť zažít něco netradičního, neváhejte a zarezervujte si tenhle kulinářský zážitek. Věřím, že budete nadšené jako já.
Rezervovat místo si můžete zde: http://prague.dinnerinthesky.cz/
Nový komentář
Komentáře
Ani náhodou...
No, k mému rozhoupanému žaludku po pohledu dolů donést na stůl něco tak výtvarně podobného čemusi, co vypadá jako blitíčko, by byl výsledek jasný. Trapas u společného stolu. Uznávám, že jde o vysoké kuchařské umění, navíc ve výšinách nad Prahou (odkud není okamžitého úniku), ale zůstávám radši oběma nohama na zemi. A to tu ještě nejsou vysokohorské ceny.