Tento salát spojuje jemnost jasmínové rýže, křupavost čerstvé zeleniny a výrazné tóny asijských omáček. Edamame fazolky dodají salátu bílkoviny i zajímavou strukturu, sezamová semínka pak jemnou oříškovou chuť. Sladko-pikantní omáčka Sweet chili samba společně se sójovou omáčkou a limetkovou šťávou vytvoří dokonale vyvážený dresink, který salát povznese na úplně jinou úroveň. 

Červená paprika a jarní cibulka přidávají barvu, svěžest a křupavost, koriandr už je třešničkou na dortu pro milovníky bylinek. Salát se skvěle hodí jako samostatné jídlo, ale i jako příloha ke grilovanému masu, tofu nebo rybě. Je rychlý, výživný a díky kombinaci chutí velmi návykový – určitě u jednoho talíře nezůstane. 

ccf77755f4127-obrazek.jpg

Zde je recept: Asijský rýžový salát 

Co budete potřebovat?  

  • 250 g vařené rýže (nejlépe jasmínové) 
  • 150 g edamame fazolek (mražené) 
  • 2 lžíce sezamových semínek 
  • 1 červená paprika 
  • 3 jarní cibulky 
  • Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelně) 
  • 3 lžíce Sweet chili samba Hellmann's 
  • 1 lžíce sójové omáčky 
  • 1 lžíce limetkové šťávy 

Jak postupovat?

  1. Rýži uvařte dle návodu a nechte vychladnout. 
  2. Edamame fazolky spařte ve vroucí vodě 3-4 minuty. 
  3. Papriku nakrájejte na malé kostičky. 
  4. Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka. 
  5. Sezamová semínka nasucho opražte na pánvi. 
  6. Smíchejte Sweet chili sambu Hellmann's se sójovou omáčkou a limetkovou šťávou. 
  7. Všechny ingredience promíchejte s dresinkem. 
  8. Posypte opraženými sezamovými semínky a nasekaným koriandrem.  

461499083652d-obrazek.jpg

Náš tip, pro přípravu salátu jsme použili zajímavou novinku:  

NOVINKA SWEET CHILI SAMBA omáčka  

  • Skvělá ke grilovanému masu 
  • Úžasná chuť  
  • Se sladkou paprikou, česnekem a chili papričkami 
  • Hodí se na každou grilovačku 

d1f9e88653ff4-obrazek.jpg

Autor fotografií z grilování: Michal Protivanský