Tento salát spojuje jemnost jasmínové rýže, křupavost čerstvé zeleniny a výrazné tóny asijských omáček. Edamame fazolky dodají salátu bílkoviny i zajímavou strukturu, sezamová semínka pak jemnou oříškovou chuť. Sladko-pikantní omáčka Sweet chili samba společně se sójovou omáčkou a limetkovou šťávou vytvoří dokonale vyvážený dresink, který salát povznese na úplně jinou úroveň.
Červená paprika a jarní cibulka přidávají barvu, svěžest a křupavost, koriandr už je třešničkou na dortu pro milovníky bylinek. Salát se skvěle hodí jako samostatné jídlo, ale i jako příloha ke grilovanému masu, tofu nebo rybě. Je rychlý, výživný a díky kombinaci chutí velmi návykový – určitě u jednoho talíře nezůstane.
Zde je recept: Asijský rýžový salát
Co budete potřebovat?
- 250 g vařené rýže (nejlépe jasmínové)
- 150 g edamame fazolek (mražené)
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 červená paprika
- 3 jarní cibulky
- Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelně)
- 3 lžíce Sweet chili samba Hellmann's
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce limetkové šťávy
Jak postupovat?
- Rýži uvařte dle návodu a nechte vychladnout.
- Edamame fazolky spařte ve vroucí vodě 3-4 minuty.
- Papriku nakrájejte na malé kostičky.
- Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka.
- Sezamová semínka nasucho opražte na pánvi.
- Smíchejte Sweet chili sambu Hellmann's se sójovou omáčkou a limetkovou šťávou.
- Všechny ingredience promíchejte s dresinkem.
- Posypte opraženými sezamovými semínky a nasekaným koriandrem.
Náš tip, pro přípravu salátu jsme použili zajímavou novinku:
NOVINKA SWEET CHILI SAMBA omáčka
- Skvělá ke grilovanému masu
- Úžasná chuť
- Se sladkou paprikou, česnekem a chili papričkami
- Hodí se na každou grilovačku
Autor fotografií z grilování: Michal Protivanský
Nový komentář