Co budete potřebovat?
- 1 kg brambor
- sůl
- pepř
- 500 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33% od Madety
- 200 g sýra Madeland 45% od Madety
- 50 g Jihočeského másla 82% od Madety
Brambory dejte do velké mísy a nastrouhejte k nim sýr. Nahrubo. Ochuťte solí a pepřem.
Nalijte smetanu. A velice důkladně promíchejte, aby byly všechny brambory obalené smetanou.
Remosku vymažte máslem a nasypejte do ní brambory se sýrem a smetanou. Urovnejte a na povrch dejte plátky másla.
Kdo chce, může ještě povrch posypat trochou sýra. Zapněte troubu nebo Remosku a pečte zhruba 45 minut.
Partnerem naší akce byla značka Madeta, testovali jsme při tvorbě toho receptu sýr Madeland, Jihočeskou smetanu ke šlehání 33% a Jihočeské máslo 82%. Všechny mléčné produkty byly skvělé a chutné.
Více najdete na Madeta.cz.
Gratinované brambory jsme upekli v Remosce – vyzkoušeli jsme konkrétně model Remoska Tria. Vše upekla spolehlivě a výtečně. Více na Shop.remoska.eu.
Naše články:
Jednoduché opravdu sýrové krekry
Kopřivová nádivka s nivou nejen na Velikonoce
Bulky z Jihočeského cottage
Vepřové medailonky na hříbkách s bramborovými harmonikami v Remosce Tria
Horký tip pro letošní léto? Remoska® oslavila 60 let a vaří lépe, než kdy dřív!
Upečte si domácí chléb v Remosce Tria!
Nový komentář