Také milujete párty na zahradě, kdy grilujete maso, zeleninu, dopřáváte si zeleninové saláty a sladké lehké letní dezerty? My jsme uspořádali redakční setkání s grilováním a ochutnávkou, pozvali jsme naše čtenářky a bloggerky. Ke grilování neodmyslitelně patří také různá dochucovadla v podobě omáček a dipů. Proto se s vámi chceme podělit o tři recepty, které jsme připravili v rámci testování mléčných výrobků z Mlékárny Valašské Meziříčí.
K létu patří lehký jídelníček, proto jsme využili pro přípravu dipů zakysanou smetanu a bílý jogurt. V rámci testování jsme ochutnali česnekový dip, dip s modrým sýrem a tzatziki, které spolu o s okurkou a koprem krásně doplní grilovací tabuli.

Jaké jsou naše recepty?

Česnekový dip

Tento dip patří mezi neoblíbenější. Lehká konzistence, česneková chuť, skvěle doplní grilovaná masa nebo klobásky. Budete potřebovat Kysanou smetanu z Valašska 15%, několik stroužků česneku, sůl a pepř. Podle toho, pro kolik strávníků dip připravujete zvolte jednu až dvě Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí a smíchejte ji s nastrouhaným na jemno nebo rozetřeným česnekem. Tuto směs osolte a přidejte mletý černý pepř. Dip je velmi snadný a zvládne ho každý.  Více o Kysané smetaně z Vlašska se dozvíte zde.

Dip s modrým plísňovým sýrem a jarní cibulkou

I tento dip slavil mezi našimi čtenářkami velký úspěch. Kombinace Kysané smetany z Valašska 15% a chuťově výrazného sýra s plísní typu Niva je velmi lahodná a hodí se krásně ke grilovaným pochoutkám. My jsme do směsi použili dvě Kysané smetany z Valašska 15%, tři jarní cibulky nakrájené na jemno a 150g nastrouhané Nivy. Osolit a opepřit, a vše je hotovo. Více o Kysané smetaně z Vlašska se dovíte zde.
 
Tzatziky

Jednoduchý salát, jehož základem je hustý kvalitní bílý jogurt. My jsme použili Bílý jogurt z Valašska, se kterým máme velmi dobré zkušenosti. Na tzatziki budete potřebovat: oloupanou nastrouhanou salátovou okurku, šťávu z cca půlky citronu (záleží na vás, jak moc kyselé chuti preferujete), Bílý jogurt z Valašska, 2 stroužky česneku (pokud máte raději pikantnější chutě, dejte jich více), najemno nakrájený čerstvý kopr, sůl a pepř). Okurku po nastrouhání vymačkejte, jinak pustí moc šťávy a to nechceme, moc by naředila jogurt. Tzatziky se těší čím dál tím větší oblibě, uvidíte, že se při grilovací párty sní vše! Nám moc chutnaly a Bílý jogurt z Valašska je pro přípravu tohoto receptu velmi vhodný. Více zde.


Testování se povedlo, všechny tři recepty sklidily velký úspěch. Další tipy, na lehký dezert a nápoje z Kyšky najdete v dalších článcích, které pro vás chystáme.

Kysaná smetana z Valašska
Kysaný mléčný výrobek má hustou, krémovou konzistenci. Vyznačuje se jemnou, lahodnou chutí a obsahuje 15 procent tuku. Kysaná smetana je surovina, která má v gastronomii opravdu široký záběr. Lze ji využít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Může být součástí pomazánek, salátů, dortů, omáček, a dalších kulinářských skvostů. Více zde.

Bílý jogurt z Valašska 
Bílý jogurt s nižším obsahem tuku je vyrobený z kvalitního českého mléka. Výrobek jemné chuti je vhodný pro přímou konzumaci i pro studenou kuchyni. Obsahuje jogurtové bakterie. Více zde.



Reklama