Co budete potřebovat?

  • 250 ml polohrubé mouky
  • 300 ml mléka
  • 6 lžic rozpuštěného Jihočeského másla 82% od Madety 
  • 1/2 kostičky droždí
  • špetka soli
  • 3 lžíce cukru
  • 2 žloutky

Krém

Drobenka

  • 1 hrníček hrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • asi 4 lžíce Jihočeského másla 82% od Madety 
  • ovoce
  • rebarbora
  • jahody

Jak na to?

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěný tuk a postupně mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme asi hodinu vykynout. Můžeme míchat šlehačem, nebo ručně. Po vykynutí nalijeme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené Remosky, těsto roztáhneme rukama potřenýma olejem, potřeme tvarohovým krémem a poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě.
Partnerem naší akce byla značka Madeta, testovali jsme při tvorbě toho receptu Jihočeský tvaroh a Jihočeské máslo 82%. Všechny mléčné produkty byly skvělé a chutné.

Více najdete na Madeta.cz

Tvarohový koláč jsme upekli v Remosce – vyzkoušeli jsme konkrétně model Remoska Tria. Vše upekla spolehlivě a výtečně, na koláče a dorty je dobré dát si do Remosky pečicí papír. Dobře se pak upečený korpus vyndá.

Více na Shop.remoska.eu.

Naše články:

Jednoduché opravdu sýrové krekry
Kopřivová nádivka s nivou nejen na Velikonoce
Bulky z Jihočeského cottage
Vepřové medailonky na hříbkách s bramborovými harmonikami v Remosce Tria
Horký tip pro letošní léto? Remoska® oslavila 60 let a vaří lépe, než kdy dřív!
Upečte si domácí chléb v Remosce Tria!

Reklama