Sýrový quiche s hruškou
Ingredience na těsto:
- 170 g hladké mouky
- hrubá mouka na vymazání formy
- 100 g změklého Jihočeského másla + máslo na vymazání
- 50 g nastrouhaného Primatoru
- 1 vejce
- 2 špetky soli
Ingredience na náplň:
- 2 kelímky Jihočeského cottage
- 3 ks hrušky
- 1 porce Jihočeské Zlaté nivy
- rukola na ozdobu
- sůl
- čerstvý pepř
Postup:
Smícháme hladkou mouku, máslo, nastrouhaný Primator, vejce, sůl a vytvoříme hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijeme trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme jej hodinu odpočívat v lednici.
Odpočinuté těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propícháme těsto a pečeme jej při 180 stupních Celsia cca 8 minut.
Na teplý korpus rozprostřeme Jihočeský cottage, dle chuti osolíme a opepříme, poklademe na plátky nakrájenými hruškami a zasypeme nastrouhanou či nadrobenou Jihočeskou Zlatou nivou.
Quiche dáme na 15 minut zpět do trouby a pečeme při stejné teplotě. Po této době by měly hrušky mít zlatavou barvu. Po vyndání ozdobíme rukolou a podáváme.
Inspiraci najdete na www.madeta.cz.
Přečtete si také:
Nový komentář
Komentáře
Zajímavá kombinace, určitě stojí za vyzkoušení
vypadá to lákavě, píšu si recept
Tak to vypadá opravdu dobře! Vyzkouším!
Super kombinace.
Až budou na zahradě hrušky, určitě vyzkouším.
Vypadá to dobře.