Pokud můžeme inspirovat i vás, podívejte se, co budete potřebovat:
- 500 g krůtích prsou
- Kousek Jihočeského másla 82% od Madety
- sůl
- pepř
- hotové špecle
- 300 g čerstvého špenátu
- 3 stroužky česneku
- 250 g Jihočeské Zlaté nivy 60% od Madety
- čerstvé bylinky – tymián, oregano…
- Trochu grilovacího koření (na kuře nebo jiné, jaké máte rádi)
Přidejte špecle a společně ještě pár minut opékejte. Vsypejte špenát, ochuťte česnekem. Zasypejte nastrouhanou nivou a ochuťte bylinkami. Promíchejte a společně zapečte.
Pokud máte rádi nivu, rádi vám doporučíme sýr, který jsme na naší akci se čtenářkami testovali – je to Jihočeská Zlatá niva 60%. Skvěle se s ní pracovalo a byla velmi vláčná a chutná. Madeta byla partnerem naší kulinářské a akce a její mléčné výrobky můžeme jen pochválit.
Jaká je Jihočeská Zlatá niva 60% od Matedy?
Tento zrající sýr je charakteristický modrou plísní uvnitř hmoty. Díky vysokému obsahu tuku v sušině má jemnější a krémovější chuť než klasická Jihočeská niva. Lahodná chuť tohoto sýra vynikne jako delikatesa na každém slavnostním stole ve spojení s přirozenou sladkostí ledových nebo slámových vín s vysokým zbytkovým cukrem. Jihočeská Zlatá niva nese Chráněné zeměpisné označení EU. Splňuje požadavky bezlepkové diety.
Více na Madeta.cz
Tento recept jsme upekli ve známé Remosce. Víte, že oblíbená a známá Remoska už oslavila 60 let? Už dávno nevypadá jako model, ve kterém pekly naše babičky, je moderní a nabízí svým majitelkám jistotu a pohodu při pečení. Taková byla naše zkušenost s modelem Remoska Tria.
Více na Shop.remoska.eu
Naše články:
Jednoduché opravdu sýrové krekry
Kopřivová nádivka s nivou nejen na Velikonoce
Bulky z Jihočeského cottage
Vepřové medailonky na hříbkách s bramborovými harmonikami v Remosce Tria
Horký tip pro letošní léto? Remoska® oslavila 60 let a vaří lépe, než kdy dřív!
Upečte si domácí chléb v Remosce Tria!
Nový komentář
Komentáře
Vypadá to dobře, děláváme podobné.
Nivu a podobné sýry mám moc ráda, ale asi jsem jediná komu tyto sýry v teplém stavu páchnou jako zvratky. Ani nemluvím o teplých tvarůžkách, jednou je zapekla moje sestra s brambory a taťka se tvářil, že ji nejen vystěhuje, ale i vydědí. Větrali jsme 2 dny, už nikdy víc.
a miluji recepty rychle a chutně a k těm tenhle patří
Rychlé a výborné! U nás oblíbené
Nivu máme rádi samotnou,na pomazánky i k dochucení jídel.
Osobně jsem ochutnala a opravdu mohu vřele doporučit. Špecle byly vynikající.