Pokud můžeme inspirovat i vás, podívejte se, co budete potřebovat:
5ee1f3f4740f6obrazek.png

  • 500 g krůtích prsou
  • Kousek Jihočeského másla 82% od Madety 
  • sůl
  • pepř
  • hotové špecle
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g Jihočeské Zlaté nivy 60% od Madety
  • čerstvé bylinky – tymián, oregano…
  • Trochu grilovacího koření (na kuře nebo jiné, jaké máte rádi)

5edf8edfad281obrazek.pngMaso nakrájejte na nudličky a okořeňte grilovacím kořením. Případně je ještě, pokud chcete, ochuťte solí a pepřem. V pánvi si zahřejte máslo a přidejte na něj maso. Opékejte, dokud nezezlátne.
Přidejte špecle a společně ještě pár minut opékejte. Vsypejte špenát, ochuťte česnekem. Zasypejte nastrouhanou nivou a ochuťte bylinkami. Promíchejte a společně zapečte.
5ede1e05b8b4aobrazek.png
Pokud máte rádi nivu, rádi vám doporučíme sýr, který jsme na naší akci se čtenářkami testovali – je to Jihočeská Zlatá niva 60%. Skvěle se s ní pracovalo a byla velmi vláčná a chutná. Madeta byla partnerem naší kulinářské a akce a její mléčné výrobky můžeme jen pochválit.
5ede1e17570b3obrazek.png

Jaká je Jihočeská Zlatá niva 60% od Matedy?
Tento zrající sýr je charakteristický modrou plísní uvnitř hmoty. Díky vysokému obsahu tuku v sušině má jemnější a krémovější chuť než klasická Jihočeská niva. Lahodná chuť tohoto sýra vynikne jako delikatesa na každém slavnostním stole ve spojení s přirozenou sladkostí ledových nebo slámových vín s vysokým zbytkovým cukrem. Jihočeská Zlatá niva nese Chráněné zeměpisné označení EU. Splňuje požadavky bezlepkové diety.

Více na Madeta.cz

Tento recept jsme upekli ve známé Remosce. Víte, že oblíbená a známá Remoska už oslavila 60 let? Už dávno nevypadá jako model, ve kterém pekly naše babičky, je moderní a nabízí svým majitelkám jistotu a pohodu při pečení. Taková byla naše zkušenost s modelem Remoska Tria.
5edf78820339aobrazek.png
5ede1ecaebaa3obrazek.png
Více na Shop.remoska.eu

Naše články:

Jednoduché opravdu sýrové krekry
Kopřivová nádivka s nivou nejen na Velikonoce
Bulky z Jihočeského cottage
Vepřové medailonky na hříbkách s bramborovými harmonikami v Remosce Tria
Horký tip pro letošní léto? Remoska® oslavila 60 let a vaří lépe, než kdy dřív!
Upečte si domácí chléb v Remosce Tria!

Reklama