I když tento recept má mnoho ingrediencí, nebojte se a pusťte se do toho. Výsledek předčí vaše očekávání!

Ingredience:

  • 1 balení Bonduelle Vapeur Strouhané mrkve (425 ml)
  • 1 balení Bonduelle Gold kukuřice (425 ml)
  • 200 g quinoi
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g fazolí edamame
  • 100 g červeného zelí, nakrájeného na nudličky
  • 100 g rajčat, pokrájených na měsíčky
  • 2 avokáda, nakrájená na kostičky
  • 1 menší cibule, nakrájená na plátky
  • 2 PL olivového oleje na vaření
  • 1 chilli paprička, jemně nasekaná
  • hrst čerstvé petrželové natě, nahrubo nasekané


Na zálivku:

  • 5 PL olivového oleje
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 1 PL dijonské hořčice
  • sůl a čerstvě mletý pepř


Postup:

  1. Quinou dobře propláchněte v horké vodě a nechte okapat.
  2. Vařte v zeleninovém vývaru do změknutí, asi 15 min. Nechte okapat a částečně vychladnout v sítku.
  3. Mezitím, co se quinoa vaří, zpěňte na olivovém oleji cibulku, asi 2 min.
  4. Poté přidejte jemně nakrájenou chilli papričku a opékejte další minutu. Přidejte fazole edamame a restujte 3 min.
  5. Následně ke směsi přimíchejte strouhanou mrkev Bonduelle Vapeur, kukuřici Bonduelle Gold, červené zelí a pokrájená rajčata. Až se zelenina prohřeje a změkne, pánev odstavte.
  6. Připravte si zálivku. Ve sklenici, která se dá uzavřít smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, dijonskou hořčici. Vše dochuťte solí a pepřem, uzavřete a pořádně protřepte.
  7. Ve velké míse dobře promíchejte quinou s teplou zeleninou a 2/3 zálivky.
  8. Navrch přidejte na kostičky nakrájené avokádo, přelijte zbývající třetinou zálivky a vše bohatě posypte nasekanou petrželovou natí.

Více informací naleznete zde.

Reklama