Rybí filé s křupavou krustou, kapustou a řepovými těstovinami
Potřebujete:
- 4 ks rybího filé (já jsem použila kostičky filé porce od Nowaco, skvělý bude ale třeba taky pangasius od stejné značky)
- 100 g nastrouhaného sýra Gran Moravia
- 80 g strouhanky
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička sladké papriky
Příprava:
- Rybí filé osolte ze všech stran. Ochuťte paprikou.
- Teď záleží na vás, jestli máte parní hrnec nebo parní troubu, jako já. Potom doporučuji rybí filé připravit v páře. Já jsem kousky naskládala do speciálního děrovaného plechu a zvolila na své troubě program “rybí filé v páře”. Za 35 minut jsem měla krásně šťavnaté filé. Jinak můžete rybu opéct na kousku másla nebo troše olivového oleje na pánvičce.
- Hotové filé naskládejte na plech. Já jsem ho nechala na tom děrovaném plechu, ve kterém se dělalo v troubě. Smíchejte si nastrouhaný sýr, strouhanku, sušený česnek. Směs už není potřeba solit, protože slané už je filé a také je dostatečně slaný sýr Gran Moravia. Touhle směsí pěkně pokryjte celou plochu ryb a zapečte pod grilem v troubě.
- Potom jsem jen přepnula troubu na “turbo gril”. A zapekla zlatavou krustu. Tohle rybí filé můžete podávat s jakoukoliv přílohou.
Jak jsem napsala na začátku, já jsem zvolila řepové těstoviny s kapustou. Ale o těch až příště.
Více najdete na jejím blogu ZDE
Z nabídky Nowaco si můžete vybrat nejen tyhle “kostičky” porce filé. Ale my u nás doma máme rádi třeba i mraženého pangase. Už jste ho vyzkoušely?
Nová řada Filé z Aljašky je dalším potvrzením správného směru rostoucí kvality značkových výrobků Nowaco. Filé z Aljašky je vyrobeno z oblíbené, čerstvě vylovené a ihned na moři zpracované Mořské štiky kanadské. Rybí surovina tak nejen, že neztrácí svoji barvu, ale rovněž zůstane zachována i typická jemná chuť treskovitých ryb, včetně tak ceněné trámčité stavby rybí suroviny. Nejmodernější technika zpracování zaručuje v 95 % nepřítomnost kostí. Vyhledávaný produkt kvality si nyní můžete dopřát i vy. Více na NOWACO.CZ |
Naše články a inspirace na další podobné recepty s testováním ryb od Nowaco
Nový komentář
Komentáře
To zní skvěle a určitě to i dobře chutná, jen škoda, že momentálně je naše kuchyň rozebraná a vaříme v hodně omezeném režimu. Ale zase na druhou stranu, když se vždycky podívám na ten návrh od http://www.pwinterier.cz , tak se už těším, až bude vše hotové a zkusím třeba i tento chutný recept :).
To může být dobrota.
Podobně dělám květák v troubě.. je super :-)
Vyzkouším...
Ráda zkusím