Co budete potřebovat?
- 4 velké filé (například od Nowaco)
- cca 400 – 500 g mražené zeleninové směsi podle chuti
- kus másla
- 250 ml Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
- pepř
- sůl
Příprava
- Filé si omyjte, osušte a z obou stran osolte a ochuťte pepřem.
- Zeleninu dejte do pekáče. Ochuťte solí a pepřem. Zalijte Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí.
- Nahoru dejte ochucené rybí filé.
- Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte, dokud nebudou filé hotové. Nebude to trvat dlouho, okolo 15 až 20 minut. Záleží na tom, jak vysoké filé máte.
Náš tip: Kysaná smetana z Valašska – proč sáhnout po této smetaně při vaření?
Kysaný mléčný výrobek má hustou, krémovou konzistenci. Vyznačuje se jemnou, lahodnou chutí a obsahuje 15 procent tuku. Kysaná smetana je surovina, která má v gastronomii opravdu široký záběr. Lze ji využít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Může být součástí pomazánek, salátů, dortů, omáček, a dalších kulinářských skvostů. Prodává se v balení 180 gramů za 12,90 Kč. V loňském roce tato smetana získala ocenění Regionální potravina Zlínského kraje.
Více na MLEKARNA-VALMEZ.CZ a FB Mlekarnavm
Nový komentář
Komentáře
Toto jídlo také dělám, jen dávám jinou mraženou zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřice. Je to výborné.