Co budete potřebovat?
5de6480008978obrazek.jpg

  • 4 velké filé (například od Nowaco)
  • cca 400 – 500 g mražené zeleninové směsi podle chuti
  • kus másla
  • 250 ml Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
  • pepř
  • sůl

Příprava
5de6488ccc887obrazek.jpg

  1. Filé si omyjte, osušte a z obou stran osolte a ochuťte pepřem.
  2. Zeleninu dejte do pekáče. Ochuťte solí a pepřem. Zalijte Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí.
  3. Nahoru dejte ochucené rybí filé.
  4. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte, dokud nebudou filé hotové. Nebude to trvat dlouho, okolo 15 až 20 minut. Záleží na tom, jak vysoké filé máte.

Náš tip: Kysaná smetana z Valašska – proč sáhnout po této smetaně při vaření?
5de648c771c6cblobid0.jpg

Kysaný mléčný výrobek má hustou, krémovou konzistenci. Vyznačuje se jemnou, lahodnou chutí a obsahuje 15 procent tuku. Kysaná smetana je surovina, která má v gastronomii opravdu široký záběr. Lze ji využít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Může být součástí pomazánek, salátů, dortů, omáček, a dalších kulinářských skvostů. Prodává se v balení 180 gramů za 12,90 Kč. V loňském roce tato smetana získala ocenění Regionální potravina Zlínského kraje.

Více na MLEKARNA-VALMEZ.CZ a FB Mlekarnavm
5de648c9c29e8obrazek.jpg

TÉMATA:
VALMEZ