Co budete potřebovat?

  • 150 g uzeného špeku
  • 1 šalotka/cibule
  • 1 pórek
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 krajíce chleba
  • 1 Romadur

Romadur
Sýr od Madety, který se jednoznačně k rakletování nabízí, je Romadur. Je to typ sýra, který je velmi podobný tradičnímu sýru Raclette. Na rakletovacím grilu od Bosky krásně změkne a začne se tavit. 

Jak na to?

Špek nahrubo nakrájíme, vložíme do rozpálené pánve a pomalu opékáme. Přidáme na kolečka pokrájený pórek a z obou stran necháme opálit. Pórek včas vyndáme a ke špeku, který pustil tuk, přidáme cibuli/šalotku a pokračujeme v opékání. Vzniklou směs přendáme na čerstvý chléb potřený hořčicí. Romadur necháme pozvolně rozpustit na rakletu a následně jej naneseme na hotové porce. Zdobíme pórkem a pepřem.

Pro inspiraci se podívejte na video:

Jaké sýry rakletovat? Podívejte se na naše tipy od Madety!

Tradiční přílohou při rakletování jsou opékané či vařené brambory, šalotka nebo nakládané okurčičky.
Tím základním je ovšem sýr. Záleží jen na vás, jaký druh zvolíte.
Obecně však platí, že se spíše hodí více tučné sýry, ideálně ty „voňavé“, které zrají pod mazem. Tipy na sýry, které můžete vyzkoušet bez obav k raketování a jsou výtečné chuti, najdete zde.

Nevíte, kde pořídit rakletovač? Máme pro vás TIP.

Vyzkoušejte rakletování a podělte se s námi se svými zážitky na Instagramu pod hashtagem #rakletujsmadetou.


Přejeme Vám dobrou chuť.
Vaše Madeta.

Reklama